Jag var nere hos distriktsveterinärerna med Juni för hennes 12-veckors vaccin. Efteråt tog jag med henne till sjön, hon släpptes lös med Findus och efter att ha nosat och ätit lite fågelbajs så sprang hon upp på bryggan i 180 km/h. Bryggkanten kom närmre i hisklig fart och jag hann tänka att detta kommer inte sluta på ett bra sätt…

PLUMS!!!

Juni flög över bryggkanten och en meter ut i vattnet, där sjönk hon som en sten.

Jag fick kasta av mig ryggsäck och kameran som hängde tvärs över axeln (beredd att få hoppa i) jag hoppades att hon skulle klara av att simma trots chocken och hon kom upp till ytan samtidigt som jag hade kastat mig ner på mage och hängde ut över bryggan. -kom igen Juni, skrek jag… -simma, kom kom kom. Så fick jag tag i hennes sele och lyckades till slut få upp henne. Hon dinglade i selet en stund innan jag fick upp henne på bryggan, det är nästan en meter mellan bryggkant och vattnet.

Vilken chock för henne, livets första dopp i sjön började inte på bästa sätt men det ska vi nog åtgärda sedan. Så fort det blir varmare så ska hon introduceras till att bada men då på ett mer behagligt sätt <3

Nu sover hon insvept i två stora fleecefiltar i soffan då hon vibrerade som ett asplöv hela vägen hem, hon var helt crazy i kopplet på vägen samtidigt som chocken nog började släppa. Vi hade inget annat val än att promenera trots att hon frös så mycket, vi var tvungna att komma hem.

Fuji X-E1.
Fuji 23mm f/2.

smultris Dagbok

5 Replies

  1. Men lilla stumpan <3 Sån tur att allt gick bra. Juni jag hoppas att du inte blir rädd för att bada sen <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *