Vi tog bilen och for till Fotomässan, Converse mot isbelagd asfalt och kameraväskan i ett hårt grepp.
Folk vallfärdade verkligen till mässan och jag fick lite panik över alla människor, det var så många människor som absolut inte verkade vara intresserade av foto. Sedan förstod jag, den större folkhopen skulle på Sthlm Food & Wines… pust

Vi började med att lyssna på ett föredrag av Serkan Günes. En fantastisk fotograf som jag följt i många år, ända sedan första gången han hjälpte mig på Rajala.

Därefter mötte jag upp min poet&fotovän Eva, vi har hängt ihop på nätet i många år nu men aldrig träffats. Äntligen fick vi möjligheten att ses.
*Bilderna är tagna med NikonD800 & Irix firefly 15mm
fm2 fm3 fm6

Vi gick ner till Scandinavians monter där jag köpte mig en alldeles underbar brun läderväska som är så stor att jag skulle kunna bo i den, faktiskt lite för stor för att släpa runt på till vardags men gud som jag älskar den.
bagweb

Det blev också ett Guldmedlemskap på Moderskeppet och jag lyckades även bli intervjuad av moderskeppet och filmad, var det kommer visas har jag inte en aning om men om någon vet så hojta gärna.

Och sist lyssnade vi på en annan fantastisk människa; Tom Svensson. Han visade bilder på Orangutanger i Borneo och berättade om hur hela regnskogen skövlas och brinner ner. Allt för att odla palmolja. Han arbetar aktivt med att få matvarubutiker att märka sina varor som är fria från palmolja, vilken människa. Idag har jag inte bara minglat, fotat och shoppat, jag har även lärt mig allt jag behöver veta om palmolja och att den sk certifieringen RSPO är inget annat än ett gäng företag som gått ihop. Man får inte skövla primär regnskog (dom skövlar för att göra planteringar) men så fort dom tänt första tändstickan och börjat elda så räknas den som sekundär regnskog. Det är vidrigt. Jag uppmanar er alla att läsa på om palmolja och skövlingen av Borneos regnskog, djuren dör ut otroligt snabbt och snart har vi tagit död på alla djur i regnskogen.

Det var en bra dag, en mycket mycket bra dag.
fm1 fm5
fm7

Nu kör vi soffhäng och skräckfilm, i morgon har jag en fotografering inbokad så det får nog inte bli alltför sent i säng.

4 Replies

    1. Det var inte så tomt inne i själva hallen, men framåt 16:00 så hade många droppat av, när vi gick ekade det tomt ute i entrehallen 🙂

Comments are closed.