Idag publicerade jag en bild här på en kvinna som man ser brösten på, en vacker och finstämd svartvit bild. Jag skrev ett långt inlägg till bilden för att förklara min tanke om utveckling och hur jag hade kunnat gjort annorlunda osv. Tyvärr blev min bild anmäld till facebook som stötande. Det är så himla tragiskt att en bild på en kvinna i sin naturliga form anses som stötande medan det skapas grupper och sidor med våld, övergrepp, misshandel, djurplågeri osv. Det våldtas hejvilt ute i livet och förövarna släpps fria för det står ord mot ord, 1 kvinna mot 5 män anses inte vara något problem i ögonen på domstolar, advokater och åklagare. Det kanske inte är så konstigt att en naken kvinna anses som stötande med tanke på vilken syn som Sveriges lagar har på kvinnan. Fy fan.
Jag gör om inlägget här på min sida istället och länkar till facebook. Tji fick du Facebookskit!

Halloj tjejer 🙂

Det publiceras ett stort flöde av bilder i vår grupp, underbart ?
Många bilder är inte genomtänkta och många bilder är mer en dokumentation av vad personen gör för stunden eller vad den har sett. Vi vill ju så gärna inspirera och bli inspirerade här i gruppen. Jag själv lägger in bilder väldigt sällan då jag ställer väldigt höga krav på mig själv men vi är olika. Med detta menar jag inte att vi INTE ska publicera våra bilder på sidan, tvärtom. Men jag vill att vi tänker igenom publiceringen; -Är detta en bild som jag själv anser är wow, en av de bättre bilder jag tagit, är det en bild jag jag vill få konstruktiv kritik på, är detta en bild jag tror att jag skulle kunna sälja eller få uppsatt på en utställning?
Eller är det en bild som visar vad som bor i din taknock just nu, eller på ett torn du såg i fjärran på din semester, är det en oskarp bild på ditt barn/barnbarn/granne och tror du i såna fall att en random åskådare skulle känna samma sak för bilden som du gör?

Blir du irriterad över att folk skriver; -detta är mer en familjealbumsbild eller att människan i bilden är oskarp? Tänk i såna fall efter en gång till vad du själv tycker om bilden, kanske ger den dig mer känslor för att du har en relation till det som syns i bilden. Det som betyder massor känslomässigt för dig kanske inte berör betraktaren därför att denne inte var med vid fototillfället eller känner människan på bilden.

Vad sägs om att fundera över hur vi tar våra bilder, att planera sin bild innan vi knäpper av. Vinkel, det gyllene snittet, motiv, bakgrund osv. Vad händer om du lägger dig på mage eller ställer dig ovanför motivet, vad sker i bilden om du vinklar kameran åt höger så att den tråkiga cykeln eller staketet försvinner ut bild?

Nej, vi behöver inte vara proffs men när du publicerar en bild här, tänker du då på dessa kriterier:

“Gruppen är till för alla med ett genuint intresse av foto och vill utveckla ditt fotograferande! Nybörjare – proffs.

Vi fotobombar inte gruppen utan tänker efter vad vår bild/bilder tillför gruppen.

Men om du förväntat dej en grupp att visa typiska semesterbilder på familjen eller bara visa bilder för att få en massa gilla så är detta inte gruppen för dej.

Vi ger konstruktiv Feedback/kritik på varandras bilder, tipsar om inställningar, redigering med mera.
Är man med i denna grupp så får man förvänta sig att få feedback/kritik även om man inte ber om det.
Vill man inte ha det så finns det andra grupper att gå med som fungerar på det sättet.”

Detta är ett inlägg skrivet med kärlek så ta inte illa upp, ta istället till er och fundera lite mer över era bilder och plåtningar. NI är fantastiska allihopa, VI är fantastiska kvinnor <3

k2

smultris Dagbok, Fotojobb, Foton, Kärlek, Privat, Vardagen

2 Replies

  1. Älskar kortet! Jättefint fotat och gillar också de svartvita.
    Tycker också om att det är upp& ner – blir mer mystiskt ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *