Bildbomb på min gatufotokompis Anna <3

 

Ögonblicken som räknas mest i ens liv <3

Fuji X-T2.
Fujinon 56mm f/1.2.
1/60 sek.
f/1.2.
Iso-1250.

Det var mörkt i rummet och bara glödlampan sken upp lite, ögonblicksbilderna på mina syskonbarn är de bilder jag värderar mest av alla bilder. Det finns så mycket liv och tankar i deras ögon och så otroligt mycket kärlek i min kamera.

Mitt nya fujiobjektiv med bländare 1.2 är helt sjukt, vilken fantastisk upplevelse. Nu tycker jag ännu mer om Fuji.

 

Slappo

Inatt har jag sovit sisådär och bara några timmar. Trött som tusan med för högt blodsocker och flera veckors illamående (dags att börja medicinera troligen) så har dagen ändå varit rätt fin. Långben med bästis har jobbat på tomten och jag har försökt bli klar med bilder inför en leverans.

 

Att vara en gatufotograf

Alltså tjusningen med gatufoto, när man kommer över att bara fota en människa från höften, från när det inte händer något som gör bilden intressant men man tänker att det är gatufoto bara för att man fotat en människa på stan Hur man man istället börjar se världen ur andra ögon, man letar detaljer. I början ser man bara en folksamling och inget spännande, man vill ge upp men sedan efter ett par timmar i folkhavet så börjar man rikta in sig på detaljerna, på folks miner och rörelser, man hittar bakgrunder, man börjar planera sin bild, man hittar platsen som har DET och så stannar man där och tar 250 bilder på passerande människor vid just den platsen för att lyckas fånga bilden som har just DET.
 
Där och då har man blivit en gatufotograf, en gatufotograferande streber som ständigt trycker upp kameran mot människor på nära håll och som betraktar bilden utifrån andras ögon.
 
Man kommer på sig själv att sent om kvällen i mörkret stå utanför en restaurang full med ätande och rödvinsdrickande sällskap i glatt festhumör, man står utanför i regnet med iskalla fingrar och ser värmen där inne, man lyfter kameran och fokuserar manuellt för att få skärpan exakt rätt, man blir påkommen med kameran tryckt mot glasrutan och känner sig som Scrooge där utanför men man jublar inombords över att man fångat den perfekta bilden. Det är då det landar i en; Jag är en gatufotograf <3

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler