Lowkey photography

Nikon D800

Sigma art 35mm

 

Det går så mycket trender i fotografi just nu och väldigt länge har det varit modernt med väldigt ljusa och överexponerade bilder. Jag tycker absolut att det är vackert och fotar också ljusa bilder. Men det jag brann för i början av min fotografering är välexponerade och lite mörkare bilder. Detta är ett självporträtt taget i förbifarten helt utan intention att bli något. Men det blev något med hjälp av CS.

Det här är jag, rakt upp och ner utan smink eller förskönande belysning. Livslinjern får tala sitt eget språk.

Vad tycker du om denna typ av fotografier?

image

Analoga fotografier från slutet av 90-talet

  • image imageimage

Jag la upp 2 av bilderna i en fotogrupp jag är med i och där blev en av dom anmäld som stötande pga kvinnans bröstvårtor.
På Instagram blev den andra bilden anmäld och bortplockad.
Det blev också stora diskussioner om att jag porrifierar kvinnan för den manliga blicken medan jag själv anser att jag har gjort tvärtom, fotat en vacker kvinna med övervikt och härliga former, jag har låtit henne vara den hon är utan att stå och puta med läppar och rumpa på ett utmanande sätt.

Majoriteten av kvinnorna i gruppen höll med mig medan ett fåtal var riktigt arga och upprörda över mina bilder. NO MORE kvinnoshaming säger jag. Låt kvinnan vara precis som hon är, vi äger våra kroppar och ingen har rätt att ta på oss, bedöma oss eller trycka ner oss.

Därför kan jag inte publicera dessa foton direkt här på Facebook då jag riskerar att bli avstäng/bortplockad så jag länkar från min hemsida, kika gärna in där och tyck till (här eller där). Vad anser ni om att kvinnors bröstvårtor inte får synas medan en mans bröstvårtor är helt ok för allmän beskådan?

De två bilderna på kvinnan ensam blev kallade “porr” av en del. Jag fotar inte porr, jag fotar estetiska nakenbilder i svartvitt.
Fotat för ca 17 år sedan med analog utrustning och framkallat och kopierat hemma i mitt eget mörkrum.

 

Facebook Censurerar Kvinnor

Idag publicerade jag en bild här på en kvinna som man ser brösten på, en vacker och finstämd svartvit bild. Jag skrev ett långt inlägg till bilden för att förklara min tanke om utveckling och hur jag hade kunnat gjort annorlunda osv. Tyvärr blev min bild anmäld till facebook som stötande. Det är så himla tragiskt att en bild på en kvinna i sin naturliga form anses som stötande medan det skapas grupper och sidor med våld, övergrepp, misshandel, djurplågeri osv. Det våldtas hejvilt ute i livet och förövarna släpps fria för det står ord mot ord, 1 kvinna mot 5 män anses inte vara något problem i ögonen på domstolar, advokater och åklagare. Det kanske inte är så konstigt att en naken kvinna anses som stötande med tanke på vilken syn som Sveriges lagar har på kvinnan. Fy fan.
Jag gör om inlägget här på min sida istället och länkar till facebook. Tji fick du Facebookskit!

Halloj tjejer 🙂

Det publiceras ett stort flöde av bilder i vår grupp, underbart ?
Många bilder är inte genomtänkta och många bilder är mer en dokumentation av vad personen gör för stunden eller vad den har sett. Vi vill ju så gärna inspirera och bli inspirerade här i gruppen. Jag själv lägger in bilder väldigt sällan då jag ställer väldigt höga krav på mig själv men vi är olika. Med detta menar jag inte att vi INTE ska publicera våra bilder på sidan, tvärtom. Men jag vill att vi tänker igenom publiceringen; -Är detta en bild som jag själv anser är wow, en av de bättre bilder jag tagit, är det en bild jag jag vill få konstruktiv kritik på, är detta en bild jag tror att jag skulle kunna sälja eller få uppsatt på en utställning?
Eller är det en bild som visar vad som bor i din taknock just nu, eller på ett torn du såg i fjärran på din semester, är det en oskarp bild på ditt barn/barnbarn/granne och tror du i såna fall att en random åskådare skulle känna samma sak för bilden som du gör?

Blir du irriterad över att folk skriver; -detta är mer en familjealbumsbild eller att människan i bilden är oskarp? Tänk i såna fall efter en gång till vad du själv tycker om bilden, kanske ger den dig mer känslor för att du har en relation till det som syns i bilden. Det som betyder massor känslomässigt för dig kanske inte berör betraktaren därför att denne inte var med vid fototillfället eller känner människan på bilden.

Vad sägs om att fundera över hur vi tar våra bilder, att planera sin bild innan vi knäpper av. Vinkel, det gyllene snittet, motiv, bakgrund osv. Vad händer om du lägger dig på mage eller ställer dig ovanför motivet, vad sker i bilden om du vinklar kameran åt höger så att den tråkiga cykeln eller staketet försvinner ut bild?

Nej, vi behöver inte vara proffs men när du publicerar en bild här, tänker du då på dessa kriterier:

“Gruppen är till för alla med ett genuint intresse av foto och vill utveckla ditt fotograferande! Nybörjare – proffs.

Vi fotobombar inte gruppen utan tänker efter vad vår bild/bilder tillför gruppen.

Men om du förväntat dej en grupp att visa typiska semesterbilder på familjen eller bara visa bilder för att få en massa gilla så är detta inte gruppen för dej.

Vi ger konstruktiv Feedback/kritik på varandras bilder, tipsar om inställningar, redigering med mera.
Är man med i denna grupp så får man förvänta sig att få feedback/kritik även om man inte ber om det.
Vill man inte ha det så finns det andra grupper att gå med som fungerar på det sättet.”

Detta är ett inlägg skrivet med kärlek så ta inte illa upp, ta istället till er och fundera lite mer över era bilder och plåtningar. NI är fantastiska allihopa, VI är fantastiska kvinnor <3

k2

Lögnen

du med dina tusen vackra leenden
ett för varje kyss och ett för varje sorg
ett för varje andetag och ett för varje lögn
du med dina luftslott dina drömmar ditt pojkrum
och skorna som blev för små,
ett irland mot ett sverige en flicka mot en kvinna
och du blev höghus och betong

jag kan bara lova; mitt skinn och mina tusen tysta kyssar

min sorg är din
att överta

flow6