Nattligt gympass

Inatt mellan 12 och halv 1 körde jag ett ben och ryggpass, jag hade tänkt vila pga småont i halsen och förkylning men kunde till slut inte hålla mig.

imageimage

Nu framåt sena kvällen smyger sig träningsvärken på i dundrande fart… Ok, glöm bort det där med “smygande”. Det sa bara pang och så var den där. Öm kropp och svårt att gå. Perfekt.

Idag for vi till landet för att skotta snö och montera ett nytt köksavlopp. Danne och brorsan meckade medan jag skapade en grym eld mitt i snön på berget. Annie lekte med hundarna och sopade verandan och sedan grillade vi korv över öppen eld.

På vägen hem fick vi kämpa för att hålla oss vakna och väl hemma blev det ett hett bad och en välförtjänt tupplur. En himla härlig dag.

Petzval 85mm

Det började snöa stora långsamma flingor, himlen var täckt av vackert vitt och jag slet på mig kläderna och tog med hund och kamera för att hinna fånga snöflingorna. Snöflingor måste ju vara lika vackert som ett lövverk när man fotar med ett Petzval. Det svåra i efterhand är att välja mellan färg och svartvitt. Men denna gång fick färg vinna, Findus färger matchar verkligen med denna höstiga vinter.

finpet1webfinpet1svartweb

Petzval Lomography

Nikon D800
Petzval 85 mm
F/2.2

Det som är speciellt med detta objektiv är att det har en särskild swirl i sin bokeh. För att få fram den effekten så måste man verkligen arbeta med ljuset och med bakgrunden. Du måste hitta ljuskällor som ger ordentlig bokeh, ställa modellen med lagom avstånd till bakgrunden och du fokuserar manuellt med en ratt på sidan av objektivet. Det är jäkligt trixigt att få skärpan på ögonen då det blir så smått och på så långt avstånd när man tittar i okularet, men det är jäkla roligt just för att det är utmanande. Jag älskar att arbeta helt manuellt.

dannepetfbfinwebfin3web