Vi bor på landet…

Vi skulle åka ut till Vindö direkt efter att vi firat Agnes 4-årsdag men fick med oss Ellen och Oliver till kalaset så vi fick köra hem dom sen efter. Men direkt efter det for vi till landet med ett stopp på Ica längs vägen. Jag skulle gärna ta med kidsen hit och ha dom sovandes över men vi har ingen fungerande toalett ännu.

Danne stack direkt ner till havet och fiskade medan jag skakade alla mattor och dammsög. Och eftersom jag är kung på att elda så drog jag igång kaminen. Efter pastamiddagen la jag mig på soffan och kikade på Tomorrowland och där ligger jag kvar medan brasan sprakar bredvid mig.
Här kommer en bildkavalkad med mobilfoton på hur jag har det. Jag grillade även marshmallows men det var inte så gott alls.

   
    
    
   

När skymningen föll stod jag och grillade middagen.

Helgen på landet har varit underbar, jag har blivit en jävel på att elda i kaminen. Jag har blivit eldare nummer 1 här hemma. Det är även jag som står för vedhuggningen, jag är suverän på att hugga stickbitar som jag använder för att få fjutt på elden för att sedan arbeta upp lågorna med stora jädra klossar.

Brorsan var här igår med sambo och barn, vi grillade korv till lunch och tog sedan stigen genom skogen ner till havet, sedan satt vi på klipporna och snackade skit.

Vi drack kaffe och sedan åkte gänget hem och Långben gick och fiskade med sin kompis. Själv låg jag i soffan, högg ved och drog igång grillen. Det började skymma medan jag grillade och jag satt och bara njöt av att få ha det så gott.
  

Helgen på Vindö

Vi hyr ett lantställe i skärgården utav ett äldre par som är mina kunder, dom är för skruttiga för att vistas där iom att det är berg/skogstomt så huset har stått tomt i flera år nu. Gissa om vi hade att göra. Danne har kört med röjsågen i 2 dagar, gräs och sly växte över våra huvuden. Inomhus var allt täckt av spindelväv och det stod småsaker precis överallt, på fönsterbrädor, på hyllor, på varenda plan yta. Så jag har putsat, torkat, dammat och plockat undan. Däremellan har jag legat på en solstol på verandan och njutit av höstsolen och utsikten.
Denna helg har varit läkande för min trötta själ.

Min fina Ellen var på besök.

hollyellen3

Hur är livet nuförtiden?

Jag har haft ett tufft år med extrema tandbesvär, tandoperationer, knäartros, svåra magproblem och ont i leder/muskler/ligament. Inget utav detta har stoppat mig från att träna och från att försöka äta bra mat och hålla mig alert, jag har emellanåt levt som en renlevnadsmänniska för att försöka läka kroppen inifrån och ut.

Hösten är här nu och hela min kropps skriker av smärta men jag försöker ignorera värken med kettlebellpass och styrkelyft, tyvärr blir jag ofta lite sämre av det men jag kan inte springa trots att jag vill, jo jag kan springa men då kan jag knappt gå efteråt. När jag tar en långprommis med hundarna brukar jag jogga lite bara för att känna på, smällen får jag alltid ta upp till ett par veckor efteråt. Bajskropp.

Jag avlivade mitt älskade marsvin för ett par veckor sedan, det gjorde så himla ont och det svider fortfarande när jag tänker på att hon inte finns längre, att hennes person bara upphörde att existera på några minuter. Jag är en människa som lever tillsammans med mina djur, jag älskar djuren och sköter dom som mina barn, jag har valt att inte ha barn och jag har valt att ta ansvar för mina djur. Det är ett löfte som betyder mer än bara ord, man ska leva upp till ansvaret man tar när man skaffar djur. Älska och vårda.

I eftermiddag åker vi till vårt nya lantställe i skärgååååården… Vindö Vindö. Vi ska röja på tomten och putsa bort spindelväv ifrån alla vrår.
Det finns massor av små ljusglimtar i livet och jag försöker fånga varenda en av dom. Bortsett från Vindö så är det en annan ljusglimt jag fångar… Min make skickar mig så sms med rim och ledtrådar om en överraskning inför vår sjätte bröllopsdag. Han är nog den finaste människan i min värld.

Nu ska jag packa kläder, täcken, handdukar mm, allt sådant som man behöver men alltid glömmer bort att packa ner. Gäller att packa ner det så fort man kommer på det.

landet1landet2landet3landet4landet5