Cafiket

Vi skulle äta en sen frukost på fik bestämde vi, så jag googlade och hittade ett fik som skrev såhär;

Allergiker?
Alla Ciabattas & Baguetter kan fås i Ewa’s hembakade glutenfria bröd.
Glutenfri smörgåstårtbit kräver förbeställning. Vi erbjuder även Glutenfria våfflor samt
Glutenfri toast.”

Yipiiii. Jag var i extas, äntligen få äta en härlig baguette. Jag planerade att beställa glutenfri toast, baguette och våfflor bara för att jag kunde 🙂

Men säg den lycka som varar för evigt. När vi kom dit och ville beställa de glutenfria alternativen så tittade tjejen förvirrat på mig men lyckades sen hitta en påse med glutenfria bröd längst ner i frysen 🙁 de var de vanliga bröden som Ica säljer och som jag hade kunnat köpa själv. Sen hittade hon en, 1 hemskt ensam hembakt och torr brödbit som jag fick några enstaka köttbullar på.

Jag undrade sedan vad dom kunde erbjuda för glutenfria bakverk varpå flickan läser i ett papper och säger glutenallergikerns värsta hatord: -vi har chokladbiskvi… -och vi har kladdkaka i frysen. Köpt på Ica visade det sig. Nej tack, då kan jag lika gärna gå direkt till Ica. Jag betalar inte dyra kondispengar för att äta en bit av det jag kan handla i affären och få 1 paket för samma kostnad. Då kan jag ju lika gärna äta det jag redan har hemma i köket.

Innan vi satte oss så frågade jag om det är deras andra fik inne i Växjö stad som har alla glutenfria alternativ som dom skriver om på hemsidan  IOM dom inte hade det, då kommer den andra tjejen och säger: -vi har jättemycket glutenfritt här!!!

Jag och Danne stod som 2 frågetecken. Varför sa hon så? Dom hade ju bara 2 köpta frysta påsar med ett bröd och en kladdkaka.

Var fikat gott då?

Jag säger inget så har jag ingenting sagt. Men ett tips till tjejerna som arbetar där är; ta bort plastfolien innan ni skär baguetten itu, plast är inte gott i maten.

Förövrigt skyller vi inte på tjejerna i kassan, detta är såklart inte deras fel utan deras chef. Det är fel att gå ut med den infon dom har på hemsidan men inte kunna leva upp till den, särskilt med tanke på att vi med glutenintolerans faktiskt letar aktivt på nätet för att hitta matställen/fik där vi kan äta och ofta åker rätt långt just för den sakens skull.

Betyget för Cafiket Innaren blir tyvärr väldigt lågt. Vi kommer inte tillbaka.

image

Tandoperation & Koloskopi.

I måndags opererade jag bort en tand, tuggtanden i underkäken. Jag var tvungen att vara fastande innan dess pga mediciner. När jag kom hem fick jag bara dricka varma koppen och äta mjuka brödbitar. Jag har 5 stygn där tanden brukade sitta och en djävulsk värk. Klockan 07:00 på tisdagen gick jag upp för att äta en banan och dricka lavemang och 3 liter vatten innan onsdagens koloskopi. Jag fick inte äta något alls och folk som känner mig vet att jag alltid är hungrig så detta var inget roligt alls, vid 17:00 var det dags för nästa omgång lavemang och 3 liter vatten till. På kvällen låg jag i frossa under 3 täcken med rejäl yrsel. Onsdag morgon började med ännu mer vatten och sedan koloskopin, jag skulle få lugnande och smärtstillande intravenöst men jag är inte så förtjust i nålar och var så jävla matt efter allt som skett under dagarna innan så jag sa att vi struntar i mediciner, det går nog bra ändå. Fy fasiken så ont det gjorde, jag trodde ärligt talat inte att en koloskopi skulle göra särskilt ont men tji fick jag. Tarmen såg helt ok ut men jag hade vita fläckar som dom ville gå vidare med.

Igår hade jag svårt ont i magen, inte så konstigt med tanke på behandlingen så jag låg mest i sängen, senare på kvällen tog jag en lång cykeltur med Findus, solen sken och det var så otroligt härligt att få röra på sig igen. Väl hemma åt jag 3 smörgåsar och drack lite varm saftsoppa men kvällen slutade med mig hängandes över toaletten, jag var så jävla sjuk. Jag hade svåra magsmärtor och mådde så illa att jag inte kunde stå upp. Idag har jag fortfarande ont i magen och jag äter min lilla frukost långsamt, livrädd för att bli så dålig igen. Är det pga 3-dagarsfastan jag blev så dålig, pga lavemanget och koloskopin? Jag vet inte, kombinationen kanske.

fäldtcykelcykel cykelcykel2 cykelcykel3 cykelcykel4