Att fylla 40

Jag har legat hemma sedan i torsdags då jag fick vända om på väg till salongen. Mådde så fruktansvärt illa att jag fick hoppa av bussen och ringa Danne som fick köra hem mig igen. Det var rätt så ångestfyllt att boka av 2 dagars kunder för att sedan försöka trycka in dom under en vecka som är mer galet fullspäckad än normalt. Jag kommer jobba 10-12 timmar om dagen, utan rast och lunch. Segt. Men snart ska jag ha 2 veckors semester och det är den tanken som håller mig igång.

För övrigt så har jag skadat menisken och kan inte träna, den är så illa skadad att jag har svårt att gå. Jag undviker sjukhus så gott det går och har istället fått ett par behandlingar av kiropraktorn på min salong. Det är ju det där med att vara en kvinna som snart blir 40 år gammal och ha en sjukdom som ställer till det med kroppen. Min sjukdom syns inte utanpå så därför tror ingen att jag är sjuk, inte ens min familj eller make förstår nog vad “Hashimotos Tyreodit” innebär. Det är knappt att jag själv förstår det.

Jag har istället för träning fått roa mig med att vara kanin och marsvinsvakt åt mina syskonbarn, kaninen har åkt hem nu men jag behöll marsvinet då brorsonen inte riktigt har intresset kvar för den. Och jag har även tingat en efterlängtad ny kompis till vår familj; ett nakenmarsvin. Ett “skinny” helt enkelt. Det är en flicka på 3 veckor men hon har hunnit bli 5 veckor då hon flyttar hem till oss. Jag kan knappt vänta. Så här såg hon ut när hon bara var några dagar gammal men när hon kommer till oss kommer hon ha vuxit i skinnet.

image