Keratinbehandling; före & efter

Mitt hår är som en pälsmössa gjord av torrt tagel. Rödhårig och lockig, mitt hårhelvete är förhoppningsvis under kontroll ett par månader framöver nu. I Torsdags klippte jag av håret och fick en ordentlig genomgång så det faller snyggt och det mesta slitna är väck. Det var så jävla många år sedan som jag var hos en frisör som klippte håret som man ska, alltså gick igenom hundraprocentigt. De senaste frisörerna jag gått till har i princip bara klippt håret längs topparna. Jag saknar den traditionella frisören helt enkelt, 40-plussarna 😀

I Torsdags gick jag till Murres i Huddinge och blev klippt av Murre själv. Grymt grymt grymt 😀
Idag gjorde jag en keratinbehandling hos honom, än så länge är jag mer än nöjd men det ska bli spännande och se om det är lika bra om en vecka och efter en hårtvätt 😉

Före och efter-bilder:

Facebook och jag

Vi kom hem från Turkiet i söndags, det var otroligt härligt att vara iväg och verkligen få koppla bort arbete, energikrävande människor och sociala medier. Jag har länge försökt avaktivera min Facebook men det har inte fungerat då jag driver en företagssida via mitt konto men häromkvällen så lyckades jag, troligen för jag hade skapat ett annat konto och lagt till mig som admin för kontot.

Facebook är krävande, folk ska tvinga på en sina åsikter, om man har andra åsikter i politiska frågor så ska man omvändas. Om man inte vill censurera andra människor så ska man utsättas för personangrepp från okänt håll utan att dom vet någonting om en. På facebook, bloggar och instagram (sociala medier) så får folk skriva precis vad dom vill om andra utan att tänka på vad det faktiskt innebär för den personen som blir utsatt. Mobbingen har aldrig varit större bland vunxa människor än vad den är nu när alla kan sitta och gömma sig bakom en dator och inte behöva möta den andra människan ansikte mot ansikte. Vuxna ger sig på vuxna i syfte om att “uppfostra” och tillrättavisa men det dom missar är att dom själva står för mobbingen till slut, dom grupperar sig mot en utsatt individ utan att egentligen veta någonting. Genom att döma utan att egentligen veta.

Innan vi for till Turkiet tömde vi 3 rum på möbler och packade in rubbet i vardagsrummet för dom skulle byta golv och tapetsera här medan vi var bortresta. Gissa om dom hade varit här?
Nix, inga nya tapeter uppsatta så nu bor vi i ett kaos, det tar på krafterna att flytta och nu står vi i samma röra igen efter att vi hade fått allt på plats. Det är helt sjukt att hantverkare kan komma undan med att bara skita i att utföra arbetet på avtalad tid och låta sina kunder sitta i skiten. Men men, dessa 3 lediga semesterdagar hemma har spenderats i ett möbelhav och med andra hantverkare, Botkyrkabyggen installerar stora rör i hela lägenheten pga alldeles för höga halter radon, inte direkt godkända halter alltså.
4 män, damm, metallsplitter, inplastade rum och kläder, tjocka rör som monteras och stora hål som borras ut i mina väggar. Jag är trött.

På allt.

Men så tittar jag på dessa crazy foton och blir lite glad igen 😀

10010001 10010003 10010005 10010006 10010007