Weddingphoto

Jag brukar sällan frilägga färgdetaljer i foton för jag tycker det känns lite nybörjarstil, alla som precis lärt sig lite om retusch tycker att det är en sån stor grej och så wow… Själv känner jag mest att det är klyschigt.
Men, nu gjorde jag det iaf, gick emot mina egna regler. Jag var tvungen att få flickan att poppa fram lite ur fotot så hon fick vara i färg medan resten blev svartvitt, blek färg så att kontrasten inte ska bli alltför märkbar.

Jag tycker det funkar, vad tycker du?

lintott

Oralmedic och Afte

Uppdatering; så fort den svullna tungan började ge med sig så kom det onda tillbaka, smygande. På kvällen åkte xylocainet fram igen och inatt har jag vaknat flertalet gånger utav smärta. Tillbaka på ruta 1 men med ett större sår än innan.
Kommer jag använda Oralmedic igen?
Troligen inte!

 

Jag har haft Aftös Stomatit (afte) i hela mitt liv och lever med mina flaskor xylocain viskös (bedövningsgele). Utan xylocainet hade jag legat inspärrad på hispan för smärtan av stora öppna sår i munnen är rätt olidlig. Jag vaknar runt varje halvtimme på natten av smärtan och måste bedöva.
Alltså är ett socialt liv svårt då man knappt kan prata med folk (sina kunder), man kan inte äta, dricka, sova… Ingenting.

Så häromdagen fick jag nys om ett medel med svavelsyra som ska vara effektivt och läka ut såren samt ta bort den värsta smärtan efter en användning. Klockan 20:30 i går kväll stod jag inte ut längre så jag tog moppen till Ica Maxi Norsborg för att chansa på att deras apotek hade Oralmedic i sitt sortiment. Hell Yeah, det hade dom. 22:15 var jag hemma igen i kolsvarta mörkret, rasta hundarna och in för att förbereda behandlingen.

Jag visste att det skulle göra väldigt ont för det hade jag läst när jag googlade på medlet men att det skulle göra så pass ont det var jag absolut inte beredd på.

Jag filmade behandlingen för att kunna göra en schysst recension av medicinen men vette tusan om jag kan publicera filmen för helt plötsligt började saliven rinna utan dess like, snacka om fysisk reaktion på både den intensiva smärtattacken och säkert på själva medlet… Helt crazy.
Jag slänger in några bilder som inte är så trevliga så nu är ni varnade 😛

Som synes så börjar tungan svullna redan här.
5 minuter efter behandling:
tunga2tunga1tunga3

På morgonen blev jag riktigt skraj, tungan fick knappt plats i munnen och jag ingen känsel i tunga och hade väldigt svårt att röra den. Ingenstans stod det något om biverkningarna och läkemedelsupplysningen har inte öppet på helger…
(Ett hett tips; få bara allvarliga biverkningar på vardagar)
dagenefter

Hur känns det nu då såhär framåt kvällen: rätt ok faktiskt. Svullen men känsel och rörlighet är tillbaka. Aftesåret gör inte ont på det typiska sätt som hör till. Jag känner mest av att jag har ett sår och jag har inte använt xylocainet sedan igår och har fått sova hela natten utan att vakna med dödsont i munnen, det är en stor förbättring kan jag säga.

Jawa

Min man kom hem från jobbet förra veckan med en förkylning som i princip attackerade som en ninja.
Och sedan sparkade den ner mig också. Hela hans jobbavdelning är däckade i samma förkylning så detta var väl oundvikligt. Men det är bara att bita ihop och åka till arbetet för att jobba med munskydd så inte kunderna blir smittade.

I helgen fotade jag ett bröllop och på söndagen hämtade jag min gamla Jawa ifrån Huddinge mopedservice, efter en rengöring av förgasaren och lite övrigt fix så går den återigen som tåget. Så nu kör jag moppen till och från salongen. Ca 1,7 mil enkel resa men det tar bara 40 minuter. Smidigt om än något kyligt nu när hösten tydligen bestämt sig för att göra entré.

Bildspel