Att hitta tillbaka till tryggheten

farsan5Jag och Zjiwago spenderade ett par timmar  nere vid slussen i Södertälje dag, på grillens uteplats precis som i mina tonår… Alla “gubbar” tittade förbi precis som förr… Bara det att idag var vi ca 25 år äldre, tänk att vi är precis samma personer på samma mötesplats som dyker upp samtidigt. Samma lika men ändå så olika. Alla platser med min pappa var min fristad när jag var liten, min trygghet ifrån det otrygga som väntade hemma.

Min pappa
farsan2farsanfarsan3

Skala 1:1

I lördags låg jag på mage på genomvåt asfalt i regnet. Findus satt bredvid och såg på eller strosade runt och åt gräs. Jag kan bara gissa på att bilisterna som åkte förbi mig måste ha undrat en del. Fy tusan så svårt det var att fota denna lilla krabat som pekade fram och tillbaka med tentaklerna hela tiden.

gsnugwebSen stod jag på alla fyra (eller på alla tre med tanke på kameran i ena handen) och med baken i vädret… Allt för konsten eller hur.

gräsdroppewebSist tog jag en hastig bild på bilarna från bron och tvingade mig själv att stoppa ner kameran i väskan då det regnade alldeles för mycket. Jag vet att kameran tål en hel del men jag vill inte utmana ödet.

Idag har jag gått hela dagen på jobbet och längtat efter min D800, galet så mycket man kan längta efter en “sak”.

gmcdonald

Alltid provocerar man någon

Och på något sätt så gör folks reaktioner mig så trött, så enkelspåriga människor som inte kan se längre än vad näsan pekar, som inte kan se något annat, bakom själva bilden. Inlägget under detta har uppenbart provocerat folk (fast på en annan blogg i ett annat forum), det är också uppenbart att man inte har läst min text till bilderna.

Your lost kulle jag vilja säga… Alla har inte medkänsla, poesi eller bildseende i sig. Då får man leva i oförstånd.

kalleläser

Vackra fynd

Jag vet, bilderna kan kännas morbida och jag själv klarar knappt av att se på dom. Men, något så otroligt vackert dolde sig i denna döden så jag var tvungen att föreviga det.

Det är ju jag och fåglarna… Alltid jag och fåglarna <3

döfågel1
…om att få flyga till himlen…

döfågel2
vila

döfågel3
Den lilla lilla foten.

döfågel4
och de vackra fjäderpennorna…

döfågel5
Den lilla foten vilar mot naturen. Ett grepp om det sista livet…

döfågel6döfågel7döfågel8

revolver

ingalilljempweb

jag minns hur jag släppte dig
hur jag lät dig gå
bad dig älska en annan
och jag minns
dina händer nervositeten hur du var så fel
och jag var trasig halv

det var så uppenbart

jag minns
hur jag skrapade stjärnor från himlen
målade hans ögon
när du satt snett bredvid
din trevande hand på mitt lår
försöket till en kyss

och jag var så uppenbar

det var ett tisdagsbrott