Igår fyllde jag år precis hela dagen

Dagen började med att väcka Danne genom att sätta på tv;n jättehögt så han skulle vakna och ge mig frukost på sängen… Det gjorde han till slut 😉

Sen blev det en tur till XXL SPORT för att köpa fler viktplattor, det blev 50 kilo till… Yiihaaaa, grattis till mig.
Och utav ena brodern med familj fick jag min önskade EZ-stång, det är ett redskap jag verkligen sakat i mitt hemmagym. Nu kör jag ju inte lika tunga vikter som Peter Blaha gör i min favoritövning förstås 😛

lykta1ljusigt1ljusigt2

Idag är det nyårsafton och folk lovar saker hit och dit. Man ska börja träna, man ska sluta äta godis, man ska bli en lyckligare människa osv. Allt det där låter ju verkligen skitbra och vem vill inte var “där”, men jag tror inte man ändrar sin inställning till livet bara för att man lovar en sak på Nyårsafton. Bättre att lova sig själv varje dag att vara den bästa man kan vara, i sina egna mått.

hant5

Idag grejar jag inte 12-kilo bicepscurl pga skador och lång vila (klen) men istället för att bli bitter och ge upp bara för att jag inte kunnat träna ordentligt på länge och blivit svagare så ska jag istället träna med lättare vikter och gilla läget… Men vänta, var det där ett nyårslöfte?

Haha, näe… Det var mitt varjedagtänk 😛

Gott nytt år <3

Jag är Jenny (eller “Benny” som Hannah skulle säga)

Jag hade rött hår och stora framtänder. Jag var rätt så liten och mager. Utanpå log jag men inuti var det ensamt. I skolan var jag osynlig för mina klasskamrater och jag drömde mig bort på lektionerna. Min enda kompis Klas fick alltid stå i skamvrån på rasten så jag satt kvar vid min bänk och sneglade på hans ryggtavla.

Sedan flyttade vi igen.

Jag började att vara osynlig hemma också, livet var lättare som osynlig. Men oftast syntes jag oavsett vilka genvägar jag tog. En indian förvandlades till en elefant och jägaren kom alltid ikapp. Jag har smugit fram i större delen av mitt liv, allt för att inte höras eller synas, allt för att komma undan. Komma någon annanstans.

 

Idag är jag ingen indian längre. Jag är Jenny med en äkta make, med 3 underbara bröder och familjer.

Idag vet jag att alla de människor jag omger mig med faktiskt tycker om mig.

 

Idag finns jag!

 

image

Nyårsfrisyr

Nu har jag sparat ut mitt hår så det börjar bli långt. Jag har supertjockt hår egentligen men det är rätt förstört pga skärande med kniv och urtunnande med saxar samt slingningar.

Svårigheter med mitt hår:

Lockigt=torrt torrt torrt!
Rött= mitt röda pigment slår igenom vilken färg, blekning eller slingning som helst!

Det spelar för övrigt ingen roll hur mycket olja jag har i håret, jag förbrukar såna otroliga mängder hårolja att jag snart behöver ett bidrag från staten 😛  Så, nu står jag här med saxen igen, som jag gör varje jäkla gång håret börjar bli långt (och slitet) och varje gång så klipper jag mig och exakt varje gång så ångrar jag mig och har heta fantasier om hur låååångt mitt hår hade varit om jag aldrig hade börjat klippa av det…

Jag tror också att jag bräcker de flesta i så kallat knullrufs och mitt är inte utav den sexiga varianten, tvärtom så skulle detta rufs skrämma bort vilken potentiell friare som helst. Nyårsfrisyren kanske?

jamenhejjamenhej2

Snöstormen

Besvikelsen flödade genom mig när jag smög upp för att titta ut på vinterstormen och snökaoset… Det var ju ingen snö alls ute!!!
Där stod jag i mörkret med näsan tryckt mot fönsterrutan som ett barn på julafton och såg absolut ingen snö utan bara en massa regn, så jag gjorde det enda rätta och kröp tillbaka ner i den varma sängen och kramades med mina två vovvar. Det är makalöst hur mysigt det är att börja dagen med en härlig kärlekshög som bara vill bli älskad.

Igår körde jag ett benpass på gymmet med Linda, man vet att man har kört ett bra pass när benen sviktar i trappen på väg ut efteråt. När jag kom hem blev det middag med maken som hade sprungit 1 mil med hundarna, så där satt vi och hade ont i kroppen hela gänget… Men belåtna 😉
Jag körde benspark med ett ben i taget för att stärka upp min vänstra sida men bensparken är inte gjorde för ett ben i taget vilket ledde till att jag sparkade ner hela bendelen över smalbenen. Jag kan meddela att jag har svåra blåmärken och svullnader över smalbenen idag, supersnyggt.

Nu; tandläkaren!

jöklarweb

Hyacinter, frukost, må-bra-dag och Lucia-pokalen

Jag somnade strax efter tolv inatt, så tidigt har jag inte somnat på länge men det innebar att när Dannes väckarklocka ringde innan sju i morse så kunde jag inte somna om trots att jag hade sovmorgon till nio. Det var inte hela världen faktiskt, jag körde ett utdraget uppvaknande till halv nio med tv;n på och under det varma täcket innan jag drog igång frukosten.

En stor kopp kaffe, glutenfri ostsmörgås och två kokta ägg framför Nyhetsmorgon är en härlig start på dagen. Men det bästa av allt är att hyacinterna har slagit ut och liksom blåser små pustar av världens bästa doft mot mig. Hyacinter gör något med mitt psyke, doften fyller hela min själ med må-bra-vibbar… Runt mig glimmar ljusslingor i olika färger och granen fick i år en blå sådan.
Idag satsar jag på att må bra, riktigt riktigt bra, det har varit en alldeles för lång tid av att inte må bra.

tur5

Nu ska jag hoppa ur hemmakläderna och i träningskläderna och sticka ner till Flex med min lilla Malin, i morgon blir det ett kvällspass med Linda (som för övrigt kom på femte plats i Lucia-pokalen)

GRATTIS <3

1450255_10202894065978571_1220276325_n1465367_10151888546671056_2106482363_n

Första Advent och inbrott

I söndags när vi skulle plocka upp våra julsaker från källaren så upptäckte vi att det har varit inbrott, precis allt var stulet. Soffa, sängar, köksstolar, trädgårdsmöbler… Ja, allt. Kul… En del av julsakerna (julgranskulor och glitter, samt några sönderslagna tomtar) fanns kvar men adventsstakar och julstjärnor var borta. Det är fan bedrövligt.

Granen hade vi här upp så det var ju iaf lite tur.

julhund