Idag får jag träna igen…

… men börjar med att vara fortsatt sjuk.

Just nu sitter jag i soffan och har extrem huvudvärk samt ett rivjärn i halsen, jag fryser och har klätt mig i största halsduken och sockorna. En riktigt dålig sak är att min dåliga syn försämras vid sjukdom, jag har en inåtgående skelning (Esofori) och har prismor i mina glasögon som ska styra pupillerna rätt. Men när/om jag är dålig/trött/bakis osv så ser jag till och med dåligt med glasögonen på, utan brillorna är allt bara oskarpt och jag får kisa och koncentrera blicken stenhårt för att kunna fokusera ens lite grann.
Jobbigt.
Sjuk=ser ännu sämre trots glasögon på.

Gnäll gnäll

Strax ska jag svänga ihop proteinpannkakor och sen ta ett varmt bad, till kvällen blir det bröst och tricepsträning men ett hemmapass då jag inte tar ut mig på samma sätt hemma som på gymmet. Nu ska kroppen mjukstartas och jag hoppas jag klarar av mer än 3 pass innan jag blir sjuk igen

troll11375301_10202202976178737_1507083752_n(1)

Nyklippt men bara toppad

Med skräckblandad förtjusning testade jag en ny frisör häromdagen, jag är livrädd för frisörer för dom kan verkligen göra skada.
Men jag är nöjd. Jag har massor av virvlar och är superlockig, bakpå huvudet har jag en riktigt jobbig virvel som alltid bråkar och får min skalle att se platt ut men hon klippte ut lite stödstrån och nu kan jag bara fluffa till barret lite så ser jag inte helt bäng ut.

Jag la upp en bild på facebook och instagram och folk var entusiastiska över min nya frisyr och min nya färg… Sjukt skoj… Men, jag klippte bara av 2-3 centimeter av de slitna topparna och har inte färgat håret så det är inge större skillnad för andra. Det folk ser/såg var ju bara att jag hade håret utsläppt och hade fixat till det lite till skillnad från alla dagar när jag hasar runt med håret i en knut 😉

Men det är såklart himla roligt att folk ger en respons, man blir levande för en stund. Så tack för alla glada tillrop <3

1044606_10202182247380530_952336126_n(1) 13005_10202182166338504_1797582144_n

Kärleksbrevet

det blåser alltid på toppen men inget rubbar existensen
vindpinade berg är alltid vackrast och jag vill vara vacker
jag vill vara sprickorna som aldrig upphör
jag vill vara psalmen på en döende mans läppar
det sista ljuset i hans ögon
jag vill vara något som alltid finns kvar

som alltid finns kvar

i dina händer

 

makenweb

Om att acceptera sin kropp och lära sig älska sig själv

Still A Sicko.

Order från Coachen;

Vila till fredag den 27/9 kl; 09:48
Varma tröjor dygnet runt
Glutamin, varmt te m citron, honung och en massa vitlök i maten
Inga prommisar
Minst 8 timmars sömn varje natt *gulp*

OMG!!!!!

Jag kan ju bokstavligen känna hur musklerna växer just nu, kroppen svarar bra på träning och kost och så måste jag ofrivilligt pausa igen pga att jag inte blir frisk. Jag är på väg att bli riktigt jäkla bitter.

Här nedan är en bild från då jag bara bantade och körde cardio, då jag trodde det var snyggt att vara smal. Armarna var tunna och jag tyckte alla smala tjejer var så rätt. Idag ser jag något helt annat då jag ser smala tjejer och gamla bilder på mig själv, att ha pinnarmar utan tillstymmelse till muskler är fan inte något att sträva efter, att se ut som ett streck, som Victoria Beckham eller som de anorektiska tjejerna på gymmet är inget jag tycker någon ska jaga efter.

Idag är jag en stark tjej som jobbar på att bli ännu starkare och bygga ännu större muskler. Idag är jag fortfarande smal men ingen del på min kropp ser ut som pinnar på en kotte utan benen har markerade lårmuskler, rumpan är rundare och hårdare, mina överarmar börjar få schyssta delningar och jag har snygga biceps/triceps. Fatta att jag säger allt detta positiva om mig själv, jag som alltid trackat ner mig på mig själv och dissat min kropp. Jag är inte perfekt men vem fan är perfekt egentligen. Jag äter cleant med noga utvalda fusktillfällen och jag har i princip helt slutat med prefab. Nästan alla mina pengar läggs på kosttillskott, träningskläder och nya shakes, jag shoppar loss på gymgrossisten som andra shoppar loss på HM 😛

Men än så länge är det som sagt ordinerad vila som gäller, så nu blir det tacos, en varm filt och en bra film.

Pinne på kotte:
tunnis

Och ett uppdaterat smultron;
IMG_8544urform3406be4f8d42711e29cc422000aa80493_7IMG_7430

Haha, jag var tvungen att slänga in en av mina favoritbilder också, dubbelhakor is tha shit 😀

Rompa!!!

Jag körde världens bästa ben och rump-pass igår, jag var så jävla nöjd och jag kände hur hur träningsvärken greppade tag i musklerna direkt. Rumpan rumpan, jisses du 🙂

Men, jag kände även något mer efter träningen, en begynnande sveda i halsen och nu i morse fick jag kämpa med hela min tankekraft för att komma upp. Halsen gör så förbannat ont igen och huvudet dunkar. Ska det på allvar vara så här?
Är det dags för penicilin?

4-5 veckors halsont, hallå???46960_525974600812587_1123293353_n
Och så en bild på en knepig blodutgjutelse i min nacke, den har dykt upp efter knäböj med fria stången, gissar på att kedjan kring halsen kan ha spänt lite 😛

554535_10202138386604038_557990604_n

Legday is a goodday :D

Nu är det höst igen och min hjärna skriker efter att få förändra mig. Jag vill färga håret (ovanligt va) , men inte bli mörk eftersom jag har kämpat som en tok för att bli ljusare men jag är sååååå trött på mitt lockiga rufs. Det hade varit härligt att ha ett typiskt svenskt rakt blankt hår men icke.
Just nu ser jag ut som en hottentott och det är i ofs inget fel på hottentottar, dom verkade vara en ganska skön grupp av människor som alltid delade sin mat med varandra slogs och stal boskap från sina olika stammar, det är lite som på gatan där jag bor. 😉

Igår fick jag hem min order från Gymgrossisten, 2 storpack shiratakinudlar och lite nya vitaminer och mineraler samt nattprotein.
Idag bör jag få hem 2 nya Iphone 5 och i morgon ett par nya rosa träningstights, parfymen warm cotton från clean.
Det är som julafton hela veckan 😉

Idag är det bendag vilket passar fint då mina triceps och lats fortfarande är rätt möra, det ska nötas till benen skriker stopp och efter det ska jag halta till salongen och skulptera naglar till 20:00. Ingen ro, ingen vila.

20130918_212539

TRX och solnedgångar

Idag vaknade jag frisk ? (det är då jag varje gång börjar träna och blir sjuk igen) med bara lite huvudvärk… Wiiiieeee, jag är så sugen på gymmet men min lilla härliga torgskräck sätter käppar i hjulet för mig. Att ha varit borta från gymmet i 2-3 veckor gör inte underverk för en flicka med nervös mage… Skumt va, jag känner mig jävligt trygg där nere på hemmagymmet men ändå så gör frånvaron det svårt att ta sig tillbaka.
Därför funderar jag på att köra lite TRX och kettlebells hemma, plus att på gymmet mjukstartar jag inte utan kör all in och hemma är det inte lika lätt att göra det då jag inte har samma utrustning.

Det jag saknar mest av allt är min absoluta favoritträning; Benböj med fri stång. Just nu saknar jag stången mer än vad jag saknar min bortresta make, på riktigt 😛

Här kommer en liten påminnelse om sommaren som varit, härliga kvällar i Falkenberg.

semster2013-066 semster2013-094 semster2013-038

Bulk på fel sätt

Jag har inte tränat på 2 veckor. Jag har fortfarande ont i halsen. Jag är bittrare än någon annan just nu. Jag har tryckt i mig godis, chips och nötter. Till och med pasta som jag annars försöker hålla mig ifrån. Jag har tappat greppet om mig själv totalt. Fan vad fel det kan bli, bara för att man inte får träna så släpper man liksom allt. Det är ju då man SKA hålla sin kost eftersom man inte har någon rörelse.

Det är svårt att ta tag i sig själv när man redan har kraschat men det positiva är att jag iaf stoppar det och håller mig på en viktuppgång med nåt kilo, det hade varit värre om jag glömde bort hälsan och kom på det när jag redan var på 180 kilo. Och jag vet att en kraftigt överviktig bara drömmer om att väga så lite som jag gör men då kommer vi till samma ständiga diskussion; jag jämför mig inte med någon annan och hoppas ingen jämför sig med mig. Jag kommer alltid kämpa för en hälsosam kropp utan övervikt oavsett om det “bara” handlar om några enstaka kilon och oavsett om det finns människor som är tyngre än mig. Tyvärr sticker det många i ögonen när “lilla jag” säger att jag tänker på vikten bara för att det finns folk som väger mer. MEN… Jag jämför mig som sagt inte med andra utan med mig själv och min egen trivselvikt.

En klassiker:

-“Vill du ha godis/fikabröd?”

-“Nej tack, 🙂

-“Varför vill du inte ha?”

-“Jag tänker på vad jag stoppar i mig och äter bara godis/fikabröd på helgerna”

-“Men du som är så smaaaaaal behöver ju inte tänka på vad du äter”

 

Jaaaamen, det är för att jag tänker på vad jag äter som jag är smal. Hade jag ätit vad som föll mig in (som jag gjort senaste 2 veckorna) så hade jag inte varit så smaaaaaal.

Jag vet inte hur ofta jag får höra just kommentarer som dessa. Så snälla folk, tänk nån gång lite längre än vad näsan räcker. Genom att tänka och registrera över vad du stoppar i munnen så har du en översikt och slipper övervikt, fetma, diabetes, knäproblem osv osv osv.  Är ni med på hur jag menar?

Detta är inte menat som en pekpinne till folk för alla äter precis vad och hur dom vill och lever precis hur dom vill men sluta påpeka och kritisera oss som väljer att äta hälsosamt… Sluta ta det som en pik mot DIG för att JAG väljer att leva hälsosamt, jag gör det enbart för min egen skull 😉

Nu ska jag lägga mig och vila några timmar och se om sömn kan jaga bort förkylningen lite snabbare.

Efter 1 veckas sjukdom kändes formen fortfarande ok:
urform3

Jag var fortfarande inte så himla svullen, mådde ok formmässigt:
urform4

Idag, mer än 2 veckor senare är jag svullen, bundit massor av vätska pga dålig kost samt gått upp nåt kilo och känner mig fruktansvärt ur form.
urform

Då ökar vi igen

Efter att ha legat lågt i kaloriintaget ett par månader så är det dags att öka igen.
Jag har ätit 1300 kcal/dygn men ska nu upp till 1800 kcal och kanske runt 2000 kcal under tunga träningsdagar. Nu ska det byggas och vikten ska stabiliseras.

Eller nu och nu, jag har varit sjuk i över 1 vecka och varje gång jag mår lite bättre och tror jag är redo för ett lättare träningspass så smäller det till igen. Igår tänkte jag att jag bara hade sviter av förkylningen kvar och körde enbart biceps, inget långt eller krävande pass förutom att det gav en fin träningsvärk idag. Men det gav också ett backslag i tillfrisknandet så nu känner jag mig som en mörbultad råtta igen. Vila idag, äta ännu mer omega-3 , dricka mer glutamin, dubbel dos D-vitamin och massor av vätska.

På onsdag SKA jag på gymmet.

pillermaten