Blödning och skada är lika med vila.

Idag har jag en ofrivillig vila, jag skulle ha åkt till Flex direkt efter jobbet men var ju hos den eminenta kiropraktorn Mikael i morse. Mina höfter/bäcken är ostabila, jag är kortare och svagare på höger sida och snedbelastar vid träning, handleder, händerna domnar och axlarna/skulderbladen akutsmärtar, fingerleder och fotleder håller på och bryter mig itu, ja jag är rätt så sliten i kroppen kan man säga.

Efter 1 timmes kiropraktikbehandling så är gym och styrketräning förbjudet. Lederna manipuleras så pass mycket att man måste vila och helst inte arbeta så hårt efteråt. Men men, jag matar på med arbetssysslorna trots att kroppen skriker efter ett varmt bad och en säng 😉
Gymmet däremot, det måste jag motvilligt låta bli. Det ger mig alltid ångest när jag inte kan, hinner eller orkar träna, jag vet att lite längre vila kan vara hälsosamt så att kroppen verkligen får återhämta sig men det gör ont i hjärnan av vila, förstår ni hur jag menar?

406be4f8d42711e29cc422000aa80493_7f6726934d47711e2bb3522000a1fb076_7

I onsdags körde jag ett benpass med Linda, jag har ju en blödning i ljumskmuskeln som jag varit tvungen att låta vila och läka ut och har då låtit bli benpass under en längre tid så då passade vi på att prova om jag hade läkt klart.  Vi körde benböj med fri stång, marklyft och benpress, inte förns i benpressen så gjorde sig skadan påmind och då bröt Linda träningen direkt. Jag ville köra på (envis som synden) och hade inte Linda varit med så hade jag tränat vidare. På kvällen var jag otroligt glad över hennes erfarenhet och kunskap och att hon faktiskt satte stopp, jag hade rejält ont och fick halta fram (igen). Fan.

Men, det är just en av dessa saker som är så värdefullt med en coach; Erfarenhet och Kunskap!

På kvällen tog jag en rask prommis med hundarna och småjoggade väldigt långsamt emellanåt, efter nån kilometer mattades värken av så jag körde på.

På torsdag kväll efter jobbet så for vi raka vägen till Småland för att fira midsommar med makens familj och lite vänner.

1dd1252ad9e511e2850422000a1f9a85_7c2906458dc2f11e2b19622000a1f9d89_7179372f2dc2f11e2a34e22000ae91355_7

Midsommaraftons morgon började med TRX, 10-kilos hantlar a´biceps och axel/hantelpress och sedan lite god mat samt några nubbar, jag la mig i tid och tog dagen efter en joggingrunda på 5 kilometer medan resten av byns befolkning åmade sig i baksmällans grepp. Kors i taket, det var första gången i mitt liv som jag joggade 5 kilometer. Jag tror tamejtusan att styrketräningen även har gett mig kondition. Jag var och är så mäkta stolt över mig själv.

9691e190db6e11e2871d22000a1f92db_7 8d7a98b8d6d711e2ae4022000ae911aa_7

Söndag; vila.

Måndag; kort pass av axlar samt biceps.

Något som tyvärr ofta händer när jag inte får träna av någon anledning är att jag failar i kosten, jag äter bra hela dagen men framåt kvällen så åker kolhydraterna fram. Besviken är bara förnamnet men jag får ta nya tag i morgon. Det är ju faktiskt inte hela världen att nån enstaka gång äta utanför de annars så hårda ramarna och den lilla mängden är egentligen inget att tala om.

Nu ska jag låta min ömma kropp få glida ner i ett riktigt hett skumbad och sedan blir det en film med Zjiwago i våra väl investerade elevationssängar <3

IMG_8003

Bildbomben

Jag vaknade med en “baksmälla” som fick mig att bara gå runt i slowmotion, hundprommis med sjuk huvudvärk och sen frukost och då lättade den värsta zombiekänslan. Jag åt massor av kolhydrater igår, tyvärr är det rätt så svårt att äta hälsosam mat när man är på ett ställe som gröna lund. Köttet är lagat i mängder av flott och jag valde faktiskt pommes istället för ris när jag såg hur dom förvarade riset så kosten igår var under all kritik, det bästa jag kan göra är att bara försöka ta igen mig idag med träning och nyttigheter samt massor med protein.

Idag blir det ett set naglar på min vän Jennifer och hon ska färga mitt hår, jag ska ta mig tillbaka till det rödorangea som jag hade för 2 år sedan. Jag är en naturlig rödtott men aldrig är man nöjd med sin egen färg/nyans 😉

Här kommer en bildbomb från våra lediga dagar i solen.

smaka2 smaka3 smaka4webb agge3 aggewebbb fimpsolarweb lidapic lidapic2 lidapic3 lidapic4 lidapic5 smaka1agge4

Ibland får jag skämmas

Jag somnade inte förns halv tre inatt så morgongym kändes inte så lockande. Gymmet lockar såklart men denna trötta kropp och denna huvudvärk tvingade mig att stanna hemma. Vi ska till grönan med syskonbarnen idag så jag satsade istället på en rejäl frukost ute på balkongen.

1 kopp starkt pressokaffe
1 havresmörgås med lite kyckling på
1 smoothie (30 g kassein, 1 dl frysta hallon, 2 färska jordgubbar, 2 dl vatten, i dl laktosfri mjölk)

Samt alla vitaminer och mineraler.

Med ett långsamt protein i kroppen så bör jag hålla ut ett par timmar innan det är dags för mat igen.
Nu ska jag smörja in mitt vita skinnet lite solskyddsfaktor så jag inte bränner sönder mig helt i dagens gassande sol. Det är en del trix innan en rödtott kan ge sig ut en vanlig enkel sommardag.

Ikväll blir det hemmaträning med Mr TRX. Ben och mage ska piskas hårt 😉

20130615-112125.jpg

20130615-112138.jpg

20130615-112241.jpg

20130615-112247.jpg

Ständigt hungrig

Det här med träning är ju rätt intressant, från att ha en extremt låg ämnesomsättning (struma=levaxin=ingen skillnad) så är jag ständigt hungrig och äter utan att gå upp i vikt. Jag svettas också som fasiken. Jag har aldrig svettats vilket såklart varit en oerhörd lättnad då jag vet hur jobbigt mina tjejkompisar har haft det, men nu svettas jag som en gris på gymmet (AND I LOVE IT) och helt plötsligt kan det liksom börja rinna på ryggen när jag står på ett varmt tåg… Och jag störs inte av det ens utan känner mest bara; “WOW”… Min kropp fungerar och den reagerar vilket är helt underbart. (Ren svett luktar verkligen ingenting så det som jag kan undra över är hur vissa människor kan lukta så fruktansvärt illa när dom svettas, hur är det med hygienen?)

Och hungern, den ständiga hungern. Jag kan vara superduperhungrig 2 timmar efter en bra måltid och då är det liksom bara att försöka hinna äta igen 🙂

Idag har jag en knepig träningsvärk på ovansidan av mina underarmar, det känns inte som träningsvärk men underarmarna är alldeles matta, spännande att ta hand om mina nagelkunder idag och fila fila fila 😛 Jag körde ett skönt axelpass samt lite mage med Linda igår, bästa bruden 😀

8683_10201429210875088_707723619_n

IBS och bilduppdatering

Jag hinner inte skriva så mycket här längre, eller jag prioriterar det väl inte rättare sagt, bloggandet bli mindre och mindre intressant ärligt talat.
Men; här kommer en liten bilduppdatering på hur ens kropp kan ändra utseende från dag till dag.

Jag har IBS och stora problem med det, Linda har ju gjort ett kostschema till mig för att jag ska äta rätt till min träning samt för att magen ska må bra. Kolsyrat och tuggummi är förbjudet eftersom det stressar magen. Trots att jag sköter kosten rätt bra (85-15 skulle jag väl säga) så växlar magen ändå i humör. Att ha IBS kan nästan jämföras med ett gravidutseende, man kan liksom inte göra så mycket åt svullnaden när den väl kommer. Här är några bilder på hur jag kan se ut;

En dålig mag-dag

IMG_8606IMG_8605

En normal mag-dag;

IMG_8701

Och en bra mag-dag;

IMG_8536

Oftast är jag svullen, väldigt svullen. Ofta förväxlar jag också svullen med tjock och går runt och tycker jag ser tjock ut. Iom att jag vägt 15 kilo mer så är jag fortfarande “tjock” i huvudet trots att folk säger att jag är smal. Jag är medveten om att det bara sitter i huvudet men bilden av sig själv är en svår vana att göra sig av med. Jag kommer nog alltid få leva med denna typ av svullna mage men hoppas ändå att träning och en bra kost ska skapa en bättre muskelstabilitet i mage och rygg och minska uppblåstheten så jag slipper detta gravidutseende.

Fortsättning följer 😛

Att sluta vara en skapande själ

Jag har för länge sedan tappat orden, poesin, den som alltid rann igenom mig så fort jag tänkte en tanke. Någonstans gjorde det det inte så mycket då jag skapade ord genom mina bilder. Nu har jag slutat fotografera också, jag är tom.

Vad händer i en då ord och bilder tar slut?
Varför tar man slut?

jahmmmweb

en viss vetskap är tung att bära
men man bär den med en stolthet
i händerna; ett svärtat hål

och bevingade varelser om nätterna
greppet om insidan
kramas sönder och lockarna fuktiga
saltet från hatet och din hand
i min

vem visste att små svalor kunde skrämmas iväg
att någon hade pickat sönder boet i
hjärtat
blev tomt

och vetskapen är tung att bära

en tunga knuten
om allvaret

kluven