Träningsillamående

Shopping shopping shopping…
Jag är så sjukt shoppingsugen men har ingen större lust att åka till Skärholmen ensam plus att jag ska till gymmet vid 16…

Igår körde jag armar och lite rygg, jag hade inte ätit så vidare mycket innan och jag körde på med tunga vikter. Jag svettades så hela min top var blöt trots att passet gick relativt snabbt. Jag är jäkligt glad att jag märker en sån skillnad i styrka och att jag orkar fler reps med tyngre vikter nu. Resultat är aldrig fel.

När jag hade stått vid spegeln ca 5 min och växlat skivstång med hantlar så kommer en kille i 20-25-årsåldern och tar plats bredvid mig, inget fel i det. Men han började vifta smått hysteriskt med sina armar i olika “techno-moves” och körde sedan lite hantlar varpå han återgick till armviftandet. Visst, han kanske ville ha igång syret och värma lite men detta viftande gjorde mig lite skraj plus att jag var tvungen att backa undan för att få plats med mina övningar. Efter en stund lägger han sig på rygg på bänken och drar upp tröjan och börjar klämma/slå/ knåda och inspektera sin mage. Också rätt hysteriskt. Hade han haft rutor på kistan så kan jag förstå hans “ömma uppvisningsprocess” men så var verkligen inte fallet. Sen började han technovifta igen och då var jag som tur var klar. Gick på löpbandet en stund och såg killen knalla runt inne i fria vikter-rummet och vifta med armarna. Jag misstänker en del olagliga substanser i hans blodomlopp.

Efter 7 minuters pw så mådde jag så pass illa att jag fick kliva av bandet och sen avboka massagen, jag blandade till min proteindrink och hoppades på att illamåendet skulle ge med sig, det gjorde det inte utan jag kände mig istället svimfärdig och svetten lackade. Vägen hem var vidrig trots sol och värme och sen mådde jag sisådär resten av kvällen.

Så, vad har jag lärt mig av detta:  Jo, jag ska aldrig mer slarva med maten innan träning. Det är inte värt att må så jävla dåligt bara för att man inte hinner äta innan.

Lördagens picknick med min guddotter <3

550348_10201158801475022_800910068_n

Packa träningsväskan och hålla tummarna för att magen ska uppföra sig.

Igår när jag kom från jobbet fick jag spendera hela kvällen med en icke fungerande mage, jag har vridit tankarna åt alla håll för att komma på om jag fått i mig gluten men kan inte minnas något som det skulle kunna vara dolt i. Det är en stor risk att jag bara har ett skov, typ varannan månad blir jag superduperdålig och kan inte ta mig utanför hemmet pga enorma smärtor i magen samt toalett-läge.

Jag skulle behöva vara hemma idag men har alldeles för mycket att göra på salongen, det finns ingen möjlighet att vara hemma ens en dag och sen jobba igen det, dygnet har bara 24 timmar och jag vägrar jobba mer än 12 timmar om dagen.
Tyvärr fick jag ställa in träningen igår men ikväll ska jag ta mig ner och köra ett pass, ett hårt jäkla pass. I lördags ökade jag ju på 10 kilo på stången i benböj så just nu är det vad som lockar mig mest… att följa upp lördagen helt enkelt.

Nu ska jag packa alla olika shakers med aminos, protein osv… skippar BMR´s pre workout då magen skulle slå bakut ifall jag drack den 😉

733758_10201084739983531_1145450854_n

Baksmällan

Jag jobbade till 19:00 igår, kom ifrån salongen 19:50 och väntade sedan på det 20 minuter försenade tåget medan jag höll på att frysa ihjäl, till slut kom jag fram till Flex men bra mycket senare än vad jag hade planerat. 30 minuter pw och sedan armar/rygg, ikväll blir det på ben och rumpa igen 😉

Idag är kroppen sjukt seg, jag har alltid problem med att komma igång och det brukar ta några timmar efter jag klivit upp innan kroppen är med på banan (hör till sjukdomsbilden) men idag känns det ändå lite tyngre, gammal träningsvärk som inte riktigt gett med sig blandat med lite ny träningsvärk i benen. Det känns lite som en träningsbaksmälla.

DSC_1198

DSC_1201

Om att falla sönder och resa sig igen.

Någonting hände denna vecka. Tröttheten, mänskligheten och hopplösheten slet tag igen och jag har bara kört 2 pass på gymmet sen i måndags, 2 rejält träningsvärksgivande pass men ändå. Jag som körde 6 dagar i veckan förut har nu världens ångest över detta förfall. Men träningsförfallet kom inte ensamt utan i sällskap med felaktig kost, godis och några glas vin.

BIG FAIL!

Jag önskar mer än någonsin att Flex kunde vara ett dygnet-runt-öppet-gym, jag är som mest aktiv sena kvällar och nätter och just nu mår jag skit, både psykiskt och fysiskt. Kroppen är alldeles uppsvullen pga sockret och såklart pga den förbannade kvinnliga veckan. Jag tror att det kan bero på just denna kvinnliga åkomma som jag tryckt i mig skit trots att jag egentligen inte vill ha det… Eller jo, det ville jag. Kroppen ville det men hjärnan ville inte.

Mitt i detta har jag ont och svårt att gå eftersom min kusin körde hårt med mig, jag fick höra av min kollega som är en van träningstjej att hon kör 6 eller 8 kilo per hand i gående utfall och jag körde 10 kilo i vardera hand… Som nybörjare. Konstigt att lårmusklerna sviktar i nedförsbacke.

I morgon ska jag och Långben flytta åt min ex-svägerska, det kommer bäras och lyftas en hel del och på kvällen ska jag möta upp min träningskompis. Jag funderar (obs; funderar) på att ta 45-60 minuters pw på löpbandet i morgon bitti, jag måste fasiken komma igång igen och nästa månad när det är dags för denna vidriga vecka så ska jag plugga igen käften med tamponger när sötsuget sätter in.

Nu har jag iaf tagit ett hett bad och gjort yoga så det känns lite bättre, nu blir det en blöt pw med hundarna i regnet. Jag satsar på 5 kilometer men borde gå 5 mil :/

Här kommer lite sommarlängtan.
322256_4637280052885_588906436_o 326980_4637329054110_923854128_o 462667_4637328614099_2046139493_o 617172_10200094315863547_230350004_o 620987_4417860967545_1067848084_o 219465_4637280292891_698931258_o 251088_2125376816874_218372_n 307799_2748897404499_1424908773_n

Som om svarta nätter skulle räcka för att vila

God dag gott folk.
Träningsvärken är total, hela natten har gått åt till att känna mina ben och rumpa och det är kanske en bra sak, man bör väl känna att kroppsdelarna sitter kvar på en.

Jag har inte bara känt den grymma träningsvärken utan jag har även drömt att Långben lämnade mig så jag var tvungen att ta tillbaka nån av mina ex. Hmmm, alternativen var inte så lockande då jag fortfarande älskade Långben men jag var tvungen att välja antingen; Jadran, Krister eller Christian. Sjuka drömmar. Jag var hos Christian på en stor släktträff och han var exakt som vanligt, rätt skojig alltså. Men att låta mina händer vandra på hans kropp istället för på långskånkens var inte ett alternativ, så jag drog helt enkelt bara upp hans tröja och kallade honom för “tjockis” som jag brukade göra. Drömmen slutade iaf med att Långben ringde och undrade varför jag inte hört av mig och försökt få honom tillbaka, att han bara gått och väntat på att jag skulle ringa. Så, det var bara att förklara för alla mina ex att jag inte ville ha dom… Vilket jag inte ville innan heller men ändå. Bara det var stressande. Att göra slut med pojkvänner som inte är ens pojkvänner!

Jag tror jag är stressad, såndär underliggande stress som jag inte tänker på men bär omkring på hela tiden. Företaget, tröttheten, träningen, kosten, djuren, hemmet, hinna hålla kontakten med mina syskon och syskonbarn trots att jag jobbar kväll i princip varje dag. Helgerna går åt till att inte orka ta mig ur soffan och sen är det måndag igen.

Jag vet inte hur man varvar ner, mentalt alltså. Kroppen kanske är still men inte huvudet.

Är det någon annan som vet hur man gör ?

Päron & avocadosmoothie, Päron & cocossmoothie.
DSC_3004

Knäböj & utfall

Jag träffade min kusin på gymmet igår, en biffig jäkla typ 😉

-Perfa, tänkte jag och bad honom träna mig lite vilket han mer än gärna gjorde, jag tror han njöt av att plåga mig igenom nya övningar. Sen småfnissade han åt mig emellanåt 😛
Det blev 40 kg i knäböj med fri stång, rätt så många. Vi räknade inte utan körde helt enkelt på så många jag orkade i några set och sedan blev det utfall med 10 kg i vardera hand. Jag fick gå väldigt jäkla mycket fram och tillbaka och just det där med att göra ett utfall med stora kliv, varje ben utan att stanna upp rakt mellan stegen, ja det tog fint på benen kan jag säga. Det måhända att det inte låter så mycket i vältränade människors öron men för mig är dessa övningar nya så bara att hitta tekniken och balansen var svårt. Utfallen dödade mina ben men det känns rätt skönt idag, det var mindre skönt att gå ned för trapporna på vägen hem igår. Dagens värsta värk är efter stången med 40 kg, min ena kota i nacken gör skitont, måste använda en luvtröja nästa gång.

Jag kommer troligen aldrig stå och fota mig i spegeln på gymmet som så många andra flickor gör så det blir inga egopics.

Knäböj;

Gående utfall;

utfall

Dagens träning, Mosebacke och en Corneliskväll

20130407-182842.jpg

Jag sitter i cornelisrummet på Mosebacke med en kaffe i handen och ett band spelar 50-tals jazz på klassiskt svenskt vis. Jag kan lätt säga att det känns väldigt trist och tomt utan det vita vinet jag brukar dricka här. Jag går ju på ett strikt kostschema och bortsett från “godis” så måste jag även utesluta alkohol, kolsyra och tuggummi. Min kropp ska rensas ut på skit och min mage ska börja fungera igen.

Jag stack ner till gymmet på dagen och tog en powerwalk på löpbandet, jag körde 50 minuter a’ 7km/h och sista 20 minuterna i kraftig uppförsbacke. Svetten bokstavligen rann över hela mig men shit vad nöjd jag är med mig själv.

En sak som har ändrats sen jag började styrketräna är just att jag numera svettas vid ansträngning, jag har aldrig direkt svettats förr. Jag svettas även när jag inte tränar, som nu exempelvis; jag sitter och lyssnar på en spelning och min lilla kropp som ALLTID fryser skriker nu efter något att svalkas med.

Min enda gissning är att det handlar om att kroppen jobbar och förbränner väldigt mycket mer än när jag gick på svältkost och oregelbunden träning.

Nu ska jag försöka njuta av musiken, träningsvärken och mitt kranvatten 🙂

20130407-182831.jpg

Vilodag???

Denna dag är en planerad vilodag men jag har verkligen ingen lust att vila så jag funderar på att gå ner till Flex och bara ta en rejäl pw på löpbandet. Jag ligger just nu i soffan och försöker smälta min frukost samt komma på vad för trevligt man skulle kunna hitta på idag, jag är skittrött men kan inte sova (som vanligt). Funderar på att lura med min vackra make på; Flex, Fotografiska och sen en Fika. Kan en dag bli mer perfekt än att spendera den med de 3 härliga F;en 😀

177796_4340420551583_1677433683_o 278121_4340368590284_1056782058_o

Aj min rumpa

Jag körde ca 1,5 timme på gymmet, planen var att bara köra igenom överkroppen men eftersom jag inte kunnat träna ordentligt och särskilt inte benen på en vecka så gick jag på dom också. Som vanligt svider träningsvärken som mest akut i min vänstra sida, bakdelen av mitt vänstra lår och upp igenom sätesmuskeln, en skön men stickande sur känsla i rumpan helt enkelt. Jag drack min proteinshake och åt mina riskakor, sen hem och tog en 2 kilometers powerwalk med hundarna. Fy tusan vad less jag är på all lera, grus och hundbajs som täcker trottoarerna.

En sak som jag tycker är jobbigt är att jag inte har nån aptit efter jag tränat, jag får verkligen kämpa i mig maten :/
Och jag som ändå älskar att äta, det är ju min största hobby 😛
Just nu är jag alltså varken hungrig eller sugen på någonting men jag har egentligen middagen och några mellanmål kvar att äta, jag vet bara inte hur jag ska hinna få i mig mer.

Detta var vad jag lyxade på igår 😉

bild(20)