Snart återgår livet till vardag

Långben och jag far snart hem igen, massor av intryck och händelser lägger sig bakom oss, lite som en skugga. Det försvinner inte men vi tänker inte på det 100 procent av tiden, det förföljer oss lite lätt i bakgrunden… Skuggor av liv. Skuggor av död.

Det är söndag idag, nästan en helt vanlig dag bortsett från att jag kramar hans hand lite extra hårt när vi lämnar dessa gator.

söndagen-001liten

Instgramveckan

Det har hänt tråkiga saker i min mans liv, i mitt liv och i alla anhörigas liv. Något som drabbar oss alla men förhoppningsvis inte på detta sätt.
Fotograferandet ligger på is, orden tystnar och livet rullar sakta på, lite långsammare och sorgsnare än vanligt medan alla andra stressar på och lever vidare som om inget har hänt… Och det har det ju inte, för dom.

Detta är en del av mina senaste 2 veckor…

 

Håriga ben och ensamhetsångest

Jag har inte ork till mycket alls, eller energi kanske jag ska säga. Visst går livet vidare där ute fast det är kaos i ens egen atmosfär men ibland är det svårt att stå mitt i navet och titta på världen som snurrar runtom en.

P1030092P1030094

Med jämna mellanrum smiter jag ut i köket för att titta på mina nya skönheter, går några varv i dom i lägenheten och muttrar över mina orakade ben… Förbannat att man ska glömma att köpa nya rakblad varje gång. Håriga ben matchar inte dessa heels.

P1030095

High heels and studs

Jag shoppade loss idag. Egentligen letade jag efter en klänning som jag behöver till en begravning men sen även kunna använda till vardags. Det fanns i princip inga klänningar alls i butikerna om jag inte ville gå i en tajt kort trikåklänning 🙁

Sen hittade jag ett par skor som jag kunde döda för, eller som jag kunde dö för?
Eller så var det helt opassande att skriva så när jag redan i inlägget skrivit om en begravning.

Skorna iaf, jag köpte dom trots att jag aldrig i hela mitt liv har gått i så höga och smala klackar och jag tror inte att jag kommer gå runt i dessa heller även fast jag vill. Skorna är så otroligt vackra men jag är en sån otroligt bekväm människa som vill gå utan att bli öm i fötterna, utan att stylta eller att vara rädd för att halka till, vingla, vricka, välta. Rädd för att bli utstirrad ungefär som att världen skulle kretsa kring mig.

IMG_7246 IMG_7245

webcam

Det känns liksom lite värdelöst att ens lägga energi på bloggen nuförtiden iom att ingen läser här längre. Iofs kan det bero på att jag inte är en nischad blogg, eller jo, en fotoblogg såklart men jag följer ingen bloggram för att hitta läsare, inga dagens outfit eller ljusa överexponerade bilder med stulen bokeh till.

För några år sedan var jag privat i bloggen, öppen med mig själv och mitt liv, nuförtiden försöker jag att hålla mig till att bara vara personlig. Jag fotar inte så mycket längre, jag har ingen inspiration, jag skriver ingen poesi längre då orden är som bortblåsta. Jag vet nog inte riktigt hur jag ska gå vidare med smultris.se. Jag får tänka på detta ett par dagar och sedan bestämma mig.

bild017bild015 bild016 bild014 bild011

Instgram och träning

I morse när jag kollade instagram hade jag 73 nya gillningar, 73 gillnngar och ett gäng kommentarer på ca 6 timmar… Det kanske inte är mycket för en storbloggare som lägger upp sina bilder men för mig var det liksom lite utav ett rekord. Kul som tusan.

Denna vecka har jag iaf kommit igång med att äta nyttigt och lite mer kalorisnålt igen, jag föll helt ur gängorna över jul och månaderna innan och har vräkt i mig massor av precis allt och visst var det gott men det var fan inte värt midjeomfånget och att inte kunna knäppa stretchjeansen utan att man fick kämpa medan magen föll över byxlinningen. Så, bra kost, mycket protein, frukt och mindre måltider samt 30 minuter om dagen på gåbandet, plankan, armhävningar och situps… Halleluj, smultris har vaknat upp ur koman.

Nu längtar jag faktiskt efter våren så jag kan komma igång med min 13-kilometersrunda kring Lida, denna gång ska jag mjukstarta och inte köra på trots smärtorna, det var inte ok att få skenbensinflammation och till slut inte kunna gå utan världens läskigaste värk. Jag såg ut som en reumatiker på 95 år när jag gick… Inte ok alls!

Nästa anhalt blir löplabbet, jag är värd ett par riktiga träningsskor.

Saknar mina små syskonbarn också… Apropå något helt annat.

P1030076

Tiger Of Sweden

Igår var jag äntligen i Skärholmen och beställde ett (2) par nya glasögon, jag är så fruktansvärt less på de jag har nu. Det blev ett par mycket snygga bruna stora fyrkantiga från Tiger of Sweden och ett par svarta nördiga med kraftiga bågar från det märke jag har nu; Red or Dead… Mucho snygga och jag längtar som en tok efter att få hämta ut dom. Utan glasögon är mitt synfält helt ur fokus och jag får kisa på folk, kisa, inte kissa… Ok?

Dagen har gått åt till lite hemmaträning (det var fan på tiden), storstädning, dona med nyttig kost, klippt luggen annorlunda (igen) och snart blir det en bio på Heron City. Först ska jag bara dricka upp mitt citronte och rasta av hundarna. Hoppas ni har haft en lika behaglig dag som jag har 😉

bild008