Nyklippt, regnväder och lockar

Jag toppade håret igår, första gången på 10 som jag gick till en frisör på en annan salong än min. Luggen klipper jag alltid själv eftersom frisörerna inte förstår det det där med en tung rak lugg som ska gå över brynen men denna gång lät jag frissan få fria händer och klippa även min lugg. Den blev lätt uppklippt och urklippt och nu ser jag ut som 6 år, tur att det finns hårspännen att dra bort luggen med till den fått växa ut igen.

För övrigt har det regnat i över ett dygn nu och alla som känner mig vet att regn och fukt drar ihop mina lockar och jag har korkskruvar i hela huvudet, försöken med plattången är rätt onödiga nu.

Allt gott har ett slut

Dagarna är gråa och regniga men väderfolket hotar med snö och 10 minusgrader till slutet av veckan, kanske blir det lite ljusare inuti också då. Det känns som att dagarna äter upp mig och jag suktar efter sommaren som gick förbi oss, jag längtar hela tiden tillbaka till veckan i Spanien och till svalkan i vattnet och till ledighet. Att få kliva upp på morgonen och inte veta vad dagen för med sig men att man är fri fån arbete och ansvar och man bara behöver bry sig om sig själv och sina närmsta.

 

Mardrömmen

Jag tog en halv sömntablett inatt för att få sova ut vilket jag också gjorde även fast jag vaknade av en hemsk dröm… En hemsk hemsk dröm som handlade om att bli lämnad och försöka att inte dö. Jag dog inte. Jag gick sönder!

Nu ligger jag och Långben i soffan efter en sen söndagsfrukost, på bordet brinner ljus och jag har värmt på min eteriska olja som doftar pepparkaksdeg, i bakgrunden hörs ljudet av fotboll från tv;n och hundarna ligger nedanför på golvet och snarkar, för stunden känns livet rätt harmoniskt. Jag försöker att skjuta undan det jobbiga till i morgon trots att tankarna ändå ligger och pyr… Trasiga maskiner på salongen som jag måste ha för att kunna sköta mitt jobb men som kostar alldeles för många tusenlappar, nej nu är jag där och tänker på det igen… Rensa huvudet, lev i nuet.

Lev i gårdagen:

Ingen är odödlig

Jag vaknade med en långhårig flicka som låg tätt mot min rygg med sin rygg, på husses huvudkudde. Sen sjöng hon sin morgonsång för mig medan vi tog våra 10 minuters-morgongos <3

Nu har jag precis lämnat av mina syskonbarn efter pepparkaksbaket och om några timmar kommer Långben hem från Småland, han tog en tur förbi sin far på sjukhuset innan hemresan… Ibland undrar jag vem cancern är svårast för, den som är sjuk eller för de som står en närmst.

Petra Marklund

Jag föll för hennes röst i “Så mycket bättre” precis som resten av Sverige men när hennes album kom ut nu så var jag anti, mest pga stölderna i radiodängan “händerna mot himlen”. Det är iofs inte Petra Marklunds fel utan Jocke Berg som har rippat min stora kärlek Jakob Hellman… Fy på dig Jocke. Men nu får jag krypa till korset och erkänna att jag lyssnat på albumet i två dagar och gillar det som fan, favoritlåten är lätt “krig“, både melodi, text, refräng och ja, rubbet.

Inatt blir det till att sova ensam med vovvarna i sängen för Långben åkte till Småland i morse och sålde vår bil för ett skambud, men skit samma, nästa vecka hämtar vi vår V70… Yeah!

Alltså seriöst, titta på den lilla kinesen bakom mig… Sättet hon alltid förföljer mig på utan att jag vet om det, sättet hon alltid tittar på mig med huvudet lite på sned, tar in mina rörelser, mina ord och mitt humör, hon läser mig bättre än vad min man gör och hon gör det med kärlek. Hon måste vara det sötaste ever <3

Vintern som blev en höst

Vi tog en rätt så impulsiv resa till Braås för att hälsa på Långbens familj men speciellt hans sjuka far. Vi bodde i husvagnen på min svågers gård, det var ruggigt kallt och fuktigt, sådär så det riktigt tränger genom kroppen och långt ner i ben och märg.

På lördagen fick jag ont i magen men antog att det var min vanliga IBS-C som strulade, natten var småjobbig men värst var resan hem. Tack gud för täcket, kudden och hundbajspåsen, illamåendet låg som en dimma över mig men jag klarade mig. Värsta resan på länge. Idag mår jag ok men har värk på konstiga ställen i magen, som muskelvärk liksom. Jag försöker klura ut om jag har fått i mig vetemjöl, det kändes lite som när jag ätit gluten nämligen… Jaja, i morgon är det jobb igen.

Windows 8

Windows 8 är vidrigt.
Jag vill inte ha Appar utan Mappar, man ska inte blanda ihop surfplattor och Pc. Så länge det inte är touch-skärm på laptopen så känns appar och app-systemet helt förkastligt och onödigt, gör mer skada och förvirrar mer än nödvändigt.
Men, jag har löst detta genom att ladda ner ett program och installera Windows gamla klassiska Start-knapp.

Såja, nu börjar jag sakta att acceptera min nya laptop med nytt utseende och nya funktioner… Fast det ser lite mer ut som det gamla invanda 😀

Nån mer som hatar Windows 8?

Familjeporträtt

För 2 veckor sedan var jag och Långben hemma hos min svåger och hans sambo i Trelleborg. Jag passade på att ta lite familjeporträtt, tänkte att mina svärföräldrar kanske vill ha några nya tavlor på sönerna med respektive.

Jag tror dom kan bli riktigt nöjda med dessa foton, vad tror ni?

Långben med fru:

Storebror B med sambo:

Mellanbror T med fru: