Morgonen efter natten före

Vi kom till La Manga runt 02 på natten och kom i säng vid 03:30, sen upp vid 10-tiden, svullen och trött med en kopp spanskt kaffe i en hetta man inte var van vid. Jag som är rödhårig smälter inte in bra i varma länder så det var helt ok att hösten började smyga sig in även i Spanien. Himlen var lite disig ett par dagar men det var bara skönt och gav en väldans härlig effekt till alla bilder jag tog. Dramatiska himlar kommer aldrig gå ur tiden 😉

En sliten tjej;

Färgfoton vs Svartvitt

Jag gör de flesta bilderna ifrån Spanien svartvita för det passar så bra med den dramatiska himlen, men vissa bilder måste man ju bara ha i färg just för att minnas de enorma färgerna på himlen, i vattnet, på stranden och såklart alla vackra hus.

Majoriteten av alla foton är fotade med Panasonic Lumix och inte med full upplösning, vilket såklart gör bilderna lite tristare i kvalitet än om jag hade använd min Nikon. Jag ville såklart inte släpa med den ner till den sandiga stranden och salta havet men jag tycker Lumixen sköter sig rätt så bra ändå.

Nagelförlängning och glitter

Idag har jag skulpterat 3 set naglar i härliga höstfärger. En av mina stammisar fick orangea naglar med stora guldiga glitterkorn över, så jäkla snyggt.

Sedan gjorde jag en fyllning på Lotta, en annan av mina underbara stammisar. Hon valde en petrolfärgad skimrande metallicgele med gråsvarta glittrande korn över, lite kallare än naglarna ovan men otroligt snygga.

Ikväll ska jag slinga håret med träningsvärk i händerna, lycka till.

Igår skrubbade jag halva köksgolvet för hand med en scotch brite, yes och citronsåpa. Jag låg på knä i svart skurvatten och skrubbade så jag fick nageltrång på tummarna och idag har jag en sån sjuk träningsvärk i handlovarna att jag knappt kan använda händerna. Det är vidrigt med linoleummattor, allt fastnar och golven blir omöjliga att få rena med en enkel skurmopp…

Eftersom mina händer värker och jag hade tänkt göra slingor ikväll så får min man hjälpa mig istället, det återstår att se hur resultatet blir. Jag skulle behöva klippa topparna också men jag har blivit så förbaskat felklippt så många gånger av olika frisörer att jag inte törs testa någon ny frisör, det blir till att klippa mig själv… Igen…

Periodisk Fasta, sol och Söndag.

Min make gick upp vid 07 i morse för att fara iväg och fiska (tur med vädret va), jag och hundarna sov vidare men vid 08-tiden vaknade jag av kaffedoften som klädde luften… Magiskt. Jag somnade om och sov gott ett par timmar till innan det blev dags för en prommis med hundarna i solen.

Nu är det 2 stora koppar kaffe och en otroligt god brunch som gäller. Jag kör vidare på Periodisk fasta och ett kaloriunderskott då jag försöker få min IBS/gluten/laktosmage att hålla sig lugn samt kompensera för sommarens ostbågsfrossa 😉

Hoppas ni får en underbar Söndag i solen gott folk.

Natten då jag aldrig somnade

Klockan är 06:00 och jag har legat klarvaken i sängen sen strax efter 04:00. Jag kunde inte somna inatt men föll troligen in i dvala runt 03:00 så en timmes vila har jag iaf fått. Jag stod inte ut med att ligga och vrida och vända på mig i sängen längre så jag steg upp och satte på en kanna grönt citronte, tände ljusen i vardagsrummet och slog mig ner i soffan. Det blir en uppesittarmorgon för mig som i normala fall sover så länge jag har möjlighet till, jag är en morgontrött nattuggla. Men denna natt var det som att jag hade ätit ett vakenpiller, helt sjukt- Jag sover alltid väldigt väldigt dåligt och lite men detta tar priset.

Och vad händer när ett smultronhjärta inte kan få ro?
Jo, tankarna börjar vandra… Långt bort.

På Tisdag far vi till Spanien för en veckas rekreation, jag är solallergiker och gillar inte att resa till solen, jag gillar nog inte att resa överhuvudtaget. Flygplan får hjärtat att rusa av nervositet och båtar får mig att nästan kräkas bara på tanken av sjögång och instängdhet. Jag är en rätt så komplex människa och trivs bäst hemma men guuud så jag ser fram emot denna resa, min första riktiga resa (bortsett från Ungern) med min pojke.

Och där börjar tankarna svindla iväg: Min man vill att jag ska följa med och dyka (han har alla dykarcert) men jag är rädd för vatten efter jag blev utsatt för en hemsk sak. Jag vill såklart dyka, det vore magiskt och särskilt att få uppleva en sån sak med människan i mitt liv som jag vill dela allt med. Men jag vet inte om jag törs samtidigt som jag inte vet vad jag är rädd för.  Sova, man måste sova. Man ska inte tänka om nätterna utan låta hjärnan vila, låta kroppen vila.

Nu väntar en tuff arbetsdag, ingen lunch, ingen rast, bara massor av nagelförlängningar. Men snart är det helg, igen.

Och så en lätt skakig bild tagen i ett mörkt, höstigt och mysigt vardagsrum.

Ha en härlig Fredag gott folk <3

Staffan Hellstrand, Fredrik Af Trampe, Petra Haraldson och många fler <3

Min vän Petra Haraldson har precis släppt sin första skiva och för exakt en vecka sedan så spelade och sjöng hon på Mosebacke. Även Staffan Hellstrand uppträdde, underbara bästa Staffan.

Sen var det ett gäng andra sköna typer där, gamla vänner jag inte träffat på länge som bla Fredrik Af Trampe.

Och söta Linda. Sedan fick jag en ny bekantskap vid namn Gun Hemström som jag förstått driver Corneliskvällarna.

Arvid, Jonatan, Långben, Staffan och Petra.