Findus

Jag testade en ny ljussättning igår, en blixt ovanför kameran som riktades lite neråt mot modellen (i detta fall: Findus) och den andra blixten lite snett framifrån. Det funkade rätt så bra och gav ett helt ok ljus med inte för mycket skuggor.

Kvinnan i fokus

(Bilderna är såklart klickbara)

Jag vet inte varför man alltid koncentrerar sig på att få kvinnan skarp i alla foton, varför mannen alltid får hamna i skymundan och vara oskarp. Varför man alltid ska framhäva det vackra i kvinnan medan mannen bara är där… För en vecka sedan fotade jag en familj där mannen älskar att ta kort så han finns aldrig med på bild själv, trist (jag vet av erfarenhet). Så jag la lite extra krut på att faktiskt framhäva just honom i denna fotosession.

För övrigt funderar jag på att måla golvet vitt i mitt lilla fotorum, dels för att gå ett bättre ljus men också för snyggare bilder. Just nu har vi bara ett hemskt, repigt, skitigt, urfult, gammalt linoleumgolv :/

Fredagens sysslor

Jag började förmiddagen med en 5-kilometersrunda, hundarna gick lösa med mig nästan hela prommisen.
Nu har jag dessvärre en fet blåsa längs hälsenan :/
Jag skulle egentligen varit iväg på en plåtning idag men det blev framskjutet ca 2 veckor, lite trist men samtidigt lite skönt . Jag har nämligen en hel del redigering att jobba klart med innan leverans på tisdag. Ikväll blir det puben med vänner, jisses så jag ser fram emot trevligt sällskap, ett glas vin och god mat.


Ljustest från familjeplåtningen förra veckan. Bilden är ganska så kornig pga av det höga isot men det funkar ändå tycker jag.

Söndagsfotografering

Jag och min assistent (läs;man) stack iväg vid halv elva i förmiddags för att fota en familj, det duggregnade med jämna mellanrum men vi lyckades få till bilderna ändå. Efter det for vi vidare hem till Jonna och Prada för att fika, fira lite födelsedag, prata retuschteknik, se på tennis och umgås… Sist men inte minst tvingade jag in min make framför kameran 😉

Jag gillart inte

Studioljus, blixtar… Jag kan bara inte tycka om den typen av bilder. Sen är jag ju långt ifrån en blixtfotograf eller ens en duktig sådan.
Men man får pröva sig fram med det tekniska och placering, jag vill ju fota trots mörker och kyla så det får bli blixt i brist på annat.

Linne; Avanna