Månad: oktober 2011

Tyra

Min yngsta bror och hans sambo fick en liten Tyra för ca 5 veckor sedan. Hon är så läskigt fin. Tyvärr sover hon sig genom de korta stunder jag träffar henne.

Retusch

Jag har massor av bilder att redigera klart innan leverans, jag har en vecka till på mig innan jag ska vara klar men jag vill verkligen få jobbet gjort innan denna söndag är slut. På fredag har jag nämligen en ny plåtning och de bilderna måste redigeras under kommande helg.
Man ska inte bli för slö och tro att tiden räcker till 😉

Söndag är dagen innan måndag

Söndag är inte bara en hemsk dag, en förberedelsedag, en ångestdag. Söndag är även en mjukisdag, promenad med hundar genom gula gator av höstlöv, varma frallor med smältande smör och ost, zoega i den största koppen man äger och sedan frukostfika i sängen.

Drömmar

Jag har alltid drömt väldigt mycket, ofta drömmer jag för mycket. Såpass mycket att jag inte kan sova. Inatt fick jag ca 3 timmars sömn pga att hjärnan bearbetat alla möjliga varianter av kamerablixtar.
Till slut somnade jag av ren utmattning med Findus ihopkrupen tätt intill mig under täcket…

Retusch innan arbetet

Dagarna går för snabbt, jag hinner knappt med allt jag har att göra 😉
Nu måste jag rusa till jobbet, jag ska tända ljus och sätta på kaffe till kunderna kommer… Salongen behöver en värmande hand så här i höstkylan.

Vikthetsen

Alla jagar vikten på ett sätt eller ett annat. Jag med.
Jag har vägt för mycket under ett par år men lyckades gå ner, däremot går jag väldigt lätt och väldigt snabbt upp i vikt igen så fort jag äter fel. Jag har Hashimotos struma vilket bla innebär för låg ämnesomsättning. Det är ett litet helvete på många sätt och inte bara pga vikten, jag är sjuk jämt, jag har ont i varje liten del av kroppen. Det är normalt när man har den här sjukdomen. Dessvärre förstår inte många människor hur sjuk man faktiskt är eftersom sjukdomen inte syns utanpå.

I vintras bantade jag bort  ca 7 kilo, jag började motionera, träna och äta mindre, jävligt mycket mindre för att vara ärlig. Jag ligger på ett kaloriunderskott hela tiden för annars går jag upp i vikt. Jag vill inte vara för tjock för min kropp/hjärna så jag kämpar varje dag, eller jag gjorde… Tills för ca 4 veckor sedan då jag började äta smågodis (som jag aldrig gillat), jag åt hallon&laritsdödskallar dygnet runt (jag verkligen avskyr både gelegodis samt lakrits).  Sen så åt jag mat som jag egentligen undviker i min nya livsstil, jag åt fett helt enkelt.
Pang!!!
Ni fattar va?

Så nu har jag strypt åt snaran igen och käkar fisk, broccoli, ärtor och annat sånt sjukt nyttigt och smarrigt, på 2-4 dagar händer det mycket kan jag lova. Nyss åt jag fiskgratäng och broccoli, jag använde Herr Z;as kudde som bricka, han hatar fisk så vi får väl se om han märker något ikväll.

Snart ska jag baka snickerskakor, det känns som en ok sak att göra…

Fotostudion

Jag är ju inte det största fanet av studiofoto a´la blixtar och poser framför en fondvägg men jag tänkte iaf försöka uppdatera min studio med tanke på att vintern närmar sig :/
Så trots att jag mår som ett förkylt russin och har varit barnvakt åt mina 2 syskonbarn (varav den ena hade 40,2 i feber) sedan i morse så möblerar jag för fullt just nu. Jag borde egentligen bädda ner mig i mitt svala sovrum och bara kika på tv eftersom jag ska iväg på ett fotojobb i morgon men skam den som ger sig.