Astrofoto. De kolsvarta nätterna som består av ett dolt ljus.

Dessa nätter fyllda av totalt mörker, man ser inte handen framför sig men ändå fylls kamerans display av ett magiskt ljus. Jag älskar stjärnfallen och de olika galaxerna. Jag älskar att fånga Vintergatan och Andromeda i samma bild, jag älskar att Plejaderna förföljer mig.

vintergatan5soft vintergatan6 vintergatan7 vintergatan12 vintergatan20web vintergatan21webbeskuren vintergatan24web vintergatan33 vintergatan44

Spara

Sockerfri

Jag har haft ett tufft år, ett av de värsta åren i mitt liv. Att inte äta är för mig ett sätt att döva smärtan i hjärtat, till slut orkade inte benen bära mig och jag rasade 10 kg på bara 2 månader. Sedan fick jag hjälp och började äta bra och näringsrik mat, jag började träna igen och kände att livet kom tillbaka. Så nu har jag har inte ätit godis eller fikabröd på 10 månader. Jag har tränat och tagit mina vitaminer och mineraler och ätit GI-kost med mycket protein. Det kändes bra i kroppen och jag började bli stark igen trots att jag hade väldigt ont pga artros i kroppen. Efter MR och möte med läkaren så fick jag börja med en medicin mot nervsmärta och för 5 veckor sedan började jag faila med min kost, medicinen har tunga biverkningar som bla extrem kemisk trötthet. Jag orkar knappt leva men lever gör jag och senaste 5 veckorna har jag levt som i en dvala. Jag har fått dra ner på jobbtimmarna och jobbat ännu mer kvällar än innan för morgonen är plågsam. Tröttheten leder till att jag inte orkar äta bra för jag tar medicinen kl 19:00 och två timmar senare slår den mig i huvudet med en slägga, oftast sitter jag på bussen på väg hem från jobbet då. Då äter jag mackor till middag och har alltså ingen lunch till dagen efter så det bli antingen att äta luft eller mer mackor. Jag har inte orkat träna heller, jag vet att träning ger energi men hur ska jag orka träna när jag knappt lever.

Dessa biverkningar är långsamt övergående, allt ska bli bättre, bortsett från viktuppgången, det suger. Men en bra sak är att jag som brukar sova 3-4 timmar per natt nu har sovit 13 timmar per natt. Smärtan i kroppen är mycket lindrigare nu och det är vad medicinen var ämnad för, att dämpa nervsmärta.

Nyss bestämde jag mig för att skärpa till mig med kosten igen, jag är sockerberoende och det räcker med pasta och ris för att allt jag byggt upp ska rasa och hjärnan ska skrika efter mer snabba kolhydrater. Jag har varit så oerhört stolt över att kunnat vara godis/fika och sockerfri så lång tid. Det har inte varit jobbigt en sekund, inte ens när de andra kalasat och mumsat. Jag brukade drömma att jag åt socker och vaknade med panik och en känsla av att -Neeeeeeej, nu är allt förstört. Men lugnet kom när jag insåg att det bara var en dröm, jag ville verkligen inte bryta mitt sockerlöfte.

Nu tror jag att jag bestämt mig för att börja äta socker igen, en dag i veckan. Fredagar eller lördagar. Jag ska styra upp kosten och försöka tvinga mig till att träna iaf 3 gånger i veckan. Jag måste hitta tillbaka till syret och orken. Jag måste för min egen skull.

img_7124