Före och efter-redigering

Jag tycker om att arbeta med frekvensseparering i vissa porträtt, inte i alla utan enbart för att förstärka en känsla i vissa bilder.
Här tyckte jag att det gjorde sig bra, bilden känns klassisk, tidlös. Lite Greta Garbo-feeling <3
Under denna bild ligger originalet. Före och efter kan vara spännande för er att se 🙂

Nikon D800.
Nikon 105mm.
F/1.4.
1/400 sek.
Iso 320.

Inspiration

När fotolusten håller sig borta för länge så är det bra att ha en läshörna med inspirationsböcker.
Coffee table books är inte helt fel och min tanke är att jag ska fylla på med mina egna böcker så småningom, jag behöver bara bestämma mig för vilka bilder jag vill ha med i böckerna.

Huvudstående

Idag testade jag för första gången att göra huvudstående. Det svåraste i detta är att våga!

Att våga släppa kontrollen, att våga lita på sin styrka och balans, att våga lita på sig själv. Jag kommer inte falla, jag är stark.

Efter ett par gånger av huvudstående på frihand så använde jag min FeetUp och gjorde lite mat och benövningar, ryggen kopplas in per automatik i allt man gör i denna position. Sedan avslutade jag med ett 30-minuters långsamt pass för ryggraden. Jag är noga med att stretcha och mjuka upp axlarna innan IOM att jag har inflammation och inklämning i både höger och vänster axel, att bara stäcka armarna över huvudet är plågsamt. Mitt mål är att yogan ska göra mig smärtfri fysiskt och även psykiskt.

 

Ardha Uttanasana, FeetUp Och Yoga.

Jag har tagit till mig Yogan på allvar nu, inte bara strö-pass då och då utan mer som en naturlig del av dagen. Dessvärre har jag varit sjuk i influensa i över 1 vecka nu vilket har lett till att jag inte kunnat träna mer krävande pass men de dagar jag har haft ork så har jag stretchat och gjort YinYogan. Mjukt och lugnt.

Mitt mål är att klara axelstående och huvudstående på frihand men det kommer ta tid pga att jag är både väldigt svag i min core och stel som en pinne. Jag köpte en FeetUpp (alltså en Inversionsstol ) för att på så sätt kunna arbeta med min styrka, träna upp mage och rygg, skona mina inflammerade axlar och hitta vägen till ett hälsosammare liv. Än så länge har jag bara provat trainern lite lätt men att stå upp och ner kräver inte bara styrka och teknik, det sätter även igång cirkulationen på ett sätt jag inte trodde kunde vara möjligt.

På ca 1,5 vecka av mjuk stretch har jag kunnat nå ner med fingertopparna i en Ardha Uttanasana/halv stående framåtfällning. Innan dess har jag inte ens kunnat böja mig för att knyta skorna, knappt kunnat fälla ryggen framåt ens lite grann. Jag har trauman i höftböjaren efter tung styrketräning och mina hamstrings är så korta att jag absolut inte kan sitta på rumpan med framåtsträckta ben. Men som sagt, enbart 1,5 vecka av lätt Yoga har redan gett resultat och det tycker jag är fantastiskt.

Jag kan inte namnen på Yogans alla positioner så det får bli en del i min utveckling. Denna vecka nöter jag in Ardha Uttsana.

Kvällsdopp under brinnande himmel

Jag ligger aldrig på stranden, dels tål jag inte solen och värmen och dels skulle jag aldrig klara av att trängas med människor på en så liten yta. Det kryper i kroppen bara av tanken så jag tar hundarna och nattbadar istället.

Jag började min semester denna vecka, en efterlängtad sådan. Detta år har gått trögt och jag har varit sjuk mycket, Borrelia, inflammationer i leder och muskler, Tietzes syndrom och träningsförbud gång på gång på gång. Men Igår körde jag ett skivstångspass för första gången på väldigt länge och det kändes bra, nu gäller det bara att inte gå all in som jag alltid gör utan acceptera att det får ta sin tid och att jag inte behöver böja med 100 kg på axlarna, 30 kg får räcka 😀

Fuji X-T2
Fujinon 23mm f/2